Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας!



Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας! Δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε την λεμονόπιτα αυτή και να τους ενθουσιάσετε όλους!


Υλικά:

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1 κιτρολέμονο (το ξύσμα και το χυμό)
Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
Το ξύσμα και το χυμό από 3 λεμόνια
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμασία της Βάσης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένας θρούπος.
Προσθέστε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψήσιμο της Βάσης:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Απλώστε το ζυμάρι σε έναν ταψί τάρτας, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά.
Ψήστε τη βάση για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί. Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμασία της Γέμισης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτά σε χρώμα.
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από τα υπόλοιπα 3 λεμόνια, συνεχίζοντας να χτυπάτε.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Ολοκλήρωση της Πίτας:

Χύστε το μείγμα γέμισης στην κρύα βάση και ομαλοποιήστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήστε τη λεμονόπιτα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και να δέχεται την πίεση χωρίς να κυλάει.
Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Απολαύστε τη λεμονόπιτα σας σαν επιδόρπιο ή συνοδευτικό με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μια τάρτα Tatin με βερίκοκα

Ποιο είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια τάρτα καρπουζιού;

Καλοκαιρινή πίτα με ντομάτα και βασιλικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon