Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας!


Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας! Δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε την λεμονόπιτα αυτή και να τους ενθουσιάσετε όλους!

Υλικά:

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1 κιτρολέμονο (το ξύσμα και το χυμό)
Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
Το ξύσμα και το χυμό από 3 λεμόνια
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμασία της Βάσης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένας θρούπος.
Προσθέστε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψήσιμο της Βάσης:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Απλώστε το ζυμάρι σε έναν ταψί τάρτας, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά.
Ψήστε τη βάση για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί. Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμασία της Γέμισης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτά σε χρώμα.
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από τα υπόλοιπα 3 λεμόνια, συνεχίζοντας να χτυπάτε.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Ολοκλήρωση της Πίτας:

Χύστε το μείγμα γέμισης στην κρύα βάση και ομαλοποιήστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήστε τη λεμονόπιτα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και να δέχεται την πίεση χωρίς να κυλάει.
Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Απολαύστε τη λεμονόπιτα σας σαν επιδόρπιο ή συνοδευτικό με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μια τάρτα Tatin με βερίκοκα

Ποιο είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια τάρτα καρπουζιού;

Καλοκαιρινή πίτα με ντομάτα και βασιλικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon