Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Απολαυστική γεύση με αρωματική πλούσια γέμιση

Λεμονόπιτα: Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας!


Η τάρτα λεμόνι είναι μια δροσερή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας! Δείτε πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσετε την λεμονόπιτα αυτή και να τους ενθουσιάσετε όλους!

Υλικά:

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1 κιτρολέμονο (το ξύσμα και το χυμό)
Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
Το ξύσμα και το χυμό από 3 λεμόνια
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες:

Ετοιμασία της Βάσης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένας θρούπος.
Προσθέστε το αυγό, το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ένα σφιχτό ζυμαράκι.
Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψήσιμο της Βάσης:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Απλώστε το ζυμάρι σε έναν ταψί τάρτας, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά.
Ψήστε τη βάση για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί. Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμασία της Γέμισης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτά σε χρώμα.
Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό από τα υπόλοιπα 3 λεμόνια, συνεχίζοντας να χτυπάτε.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Ολοκλήρωση της Πίτας:

Χύστε το μείγμα γέμισης στην κρύα βάση και ομαλοποιήστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήστε τη λεμονόπιτα για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και να δέχεται την πίεση χωρίς να κυλάει.
Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Απολαύστε τη λεμονόπιτα σας σαν επιδόρπιο ή συνοδευτικό με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μια τάρτα Tatin με βερίκοκα

Ποιο είναι το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια τάρτα καρπουζιού;

Καλοκαιρινή πίτα με ντομάτα και βασιλικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon