Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λεμονάτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι

Λεμονάτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι

Το λεμονάτο κοτόπουλο είναι μία απλή και γευστική συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Η φρεσκάδα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά δημιουργεί μία μοναδική γεύση που θα σας ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά.


Το λεμονάτο κοτόπουλο είναι μία απλή και γευστική συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Η φρεσκάδα του λεμονιού σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά δημιουργεί μία μοναδική γεύση που θα σας ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή.

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
  • 4 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλάκι ξερό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό (για σερβίρισμα)
  • Πατάτες (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τις μερίδες του κοτόπουλου στο μπολ και καλύψτε τις καλά με τη μαρινάδα. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 1-2 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη τη νύχτα.
  2. Προετοιμασία για το ψήσιμο: Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αν θελήσετε να προσθέσετε πατάτες, καθαρίστε και κόψτε τες σε κυβάκια και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί, πάνω από τις πατάτες αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε. Ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από τη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο για επιπλέον γεύση. Ψήστε για περίπου 45-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο και να είναι πλήρως ψημένο. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο κόβοντας ένα κομμάτι: ο χυμός πρέπει να είναι διάφανος.
  4. Σερβίρισμα: Αφαίρεστε το κοτόπουλο και τις πατάτες από το ταψί και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για φρεσκάδα.

Το λεμονάτο κοτόπουλο είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Συνοδέψτε το με μία δροσερή σαλάτα και απολαύστε την υπέροχη γεύση του. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ζαχαρούχες δίαιτες συνδέονται με μεγαλύτερη πιθανότητα κατάθλιψης 

Ένας φυσικός σύμμαχος για το πεπτικό σύστημα

Πορτοκάλια: Πόσο ασφαλή είναι για τα άτομα με διαβήτη;

Αυτό το τσάι καίει λίπος όταν κοιμάστε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon