Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Οι γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πιάτο γεμάτο απόλαυση που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά.


Οι γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πιάτο γεμάτο απόλαυση που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά. Είναι γρήγορο, λαχταριστό και τόσο εύκολο να φτιαχτεί ώστε μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και καθημερινές βραδιές.

Υλικά

  • 500γρ γαρίδες, καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές ξερό άσπρο κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από το ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και αφαιρέστε τα κεφάλια  από τις γαρίδες. Αφήστε τα  κελύφη και την ουρά ως έχουν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ.
  5. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
  6. Αλατίστε και πιπερώστε κατά βούληση.
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο στο πιάτο σας, διακοσμημένες με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.

Αυτή η συνταγή για γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο. Σερβίρετε τις γαρίδες με ρύζι ή πάστα και ένα φρέσκο, πολύχρωμο σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα. Απολαύστε το!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Ποια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτες, γαρίδες και κολοκύθα;

Η γαριδομακαρονάδα του φτωχού

Το πιο νόστιμο πιάτο στον κόσμο με γαρίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon