Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lemon Posset: Μια κλασική βρετανική πουτίγκα που θα λατρέψετε

Lemon Posset: Μια κλασική βρετανική πουτίγκα που θα λατρέψετε

Lemon Posset: Αυτή η κλασική βρετανική πουτίγκα είναι ένα απλό μείγμα κρέμας, ζάχαρης και χυμού λεμονιού. Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή;


Αυτή η κλασική βρετανική πουτίγκα είναι ένα απλό μείγμα κρέμας, ζάχαρης και χυμού λεμονιού. Μια πινελιά κρέμας του δίνει μια πιο σφιχτή υφή, κάτι που είναι ωραίο αν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα ή βραστά φρούτα στην πουτίγκα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Επίσης, να θυμάστε πως το posset πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

 

Συστατικά για 6 μερίδες

  • 2 φλιτζάνια (480 χιλιοστόλιτρα) παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι (112 γραμμάρια) crème fraîche (μπορεί να αντικαταστήσετε με επιπλέον κρέμα)
  • 2/3 φλιτζάνι (134 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (από 2 μεγάλα λεμόνια)
  • 1/3 φλιτζάνι (100 χιλιοστόλιτρα) φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 έως 3 μεγάλα λεμόνια)
  • Φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα, όπως μούρα ή ραβέντι, για σερβίρισμα

 

Οδηγίες παρασκευής

Στο σύνολο θα σας πάρει μόλις 10 λεπτά, συν 2 έως 3 ώρες χρόνος ψύξης.

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, την κρέμα φραίσ, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και βράστε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 2

Διατηρήστε ένα σταθερό βράσιμο, ρυθμίζοντας τη φωτιά όπως χρειάζεται και μαγειρέψτε, αφήνοντας την κρέμα να μειωθεί ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Στραγγίστε μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε ένα μεγάλο μεζούρα με στόμιο.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα σε έξι μπολάκια ή ποτήρια/φλιτζάνια τσαγιού. Βάλτε το στο ψυγείο, ακάλυπτο, για 2 έως 3 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα, πριν το σερβίρετε σκέτο ή με φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα από πάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Amazake: Πώς να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ρόφημα ιαπωνικής ζύμωσης ρυζιού

Θα δοκιμάζατε ποτέ υγιεινό τσάι από μπανάνα;

Γιατί πρέπει να εντάξετε τα επιδόρπια στη διατροφή σας καθημερινά;

Τα 6 καλύτερα υγιεινά σνακ για αργά το βράδυ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon