Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lemon Posset: Μια κλασική βρετανική πουτίγκα που θα λατρέψετε

Lemon Posset: Μια κλασική βρετανική πουτίγκα που θα λατρέψετε

Lemon Posset: Αυτή η κλασική βρετανική πουτίγκα είναι ένα απλό μείγμα κρέμας, ζάχαρης και χυμού λεμονιού. Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή;

Αυτή η κλασική βρετανική πουτίγκα είναι ένα απλό μείγμα κρέμας, ζάχαρης και χυμού λεμονιού. Μια πινελιά κρέμας του δίνει μια πιο σφιχτή υφή, κάτι που είναι ωραίο αν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα ή βραστά φρούτα στην πουτίγκα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Επίσης, να θυμάστε πως το posset πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

 

Συστατικά για 6 μερίδες

  • 2 φλιτζάνια (480 χιλιοστόλιτρα) παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι (112 γραμμάρια) crème fraîche (μπορεί να αντικαταστήσετε με επιπλέον κρέμα)
  • 2/3 φλιτζάνι (134 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (από 2 μεγάλα λεμόνια)
  • 1/3 φλιτζάνι (100 χιλιοστόλιτρα) φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 έως 3 μεγάλα λεμόνια)
  • Φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα, όπως μούρα ή ραβέντι, για σερβίρισμα

 

Οδηγίες παρασκευής

Στο σύνολο θα σας πάρει μόλις 10 λεπτά, συν 2 έως 3 ώρες χρόνος ψύξης.

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, την κρέμα φραίσ, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Φέρτε το μείγμα σε μια ήπια βράση και βράστε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 2

Διατηρήστε ένα σταθερό βράσιμο, ρυθμίζοντας τη φωτιά όπως χρειάζεται και μαγειρέψτε, αφήνοντας την κρέμα να μειωθεί ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Στραγγίστε μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε ένα μεγάλο μεζούρα με στόμιο.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα σε έξι μπολάκια ή ποτήρια/φλιτζάνια τσαγιού. Βάλτε το στο ψυγείο, ακάλυπτο, για 2 έως 3 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα, πριν το σερβίρετε σκέτο ή με φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα από πάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Amazake: Πώς να φτιάξετε αυτό το υπέροχο ρόφημα ιαπωνικής ζύμωσης ρυζιού

Θα δοκιμάζατε ποτέ υγιεινό τσάι από μπανάνα;

Γιατί πρέπει να εντάξετε τα επιδόρπια στη διατροφή σας καθημερινά;

Τα 6 καλύτερα υγιεινά σνακ για αργά το βράδυ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon