Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια πανάλαφρη συνταγή με λεμόνι και αφράτη μαρέγκα, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας γεμίσει χαρά. Ένα επιδόρπιο που θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών σας για ένα ελαφρύ και συνάμα πεντανόστιμο γλυκό.


Στη συνταγή μας για σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια lemon pie. Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούν την συγκεκριμένη συνταγή, που θα σας δώσει ωραία και τραγανή βάση με υπέροχα αφράτη κρέμα, στην οποία κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!

Υλικά για βάση:

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κροκος αυγού
  • κρύο νερό

Υλικά για κρεμα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 3 κρόκοι αυγών

Υλικά για την μαρέγκα:

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών

Οδηγίες παρασκευής

Βάση

  •  Αρχίζουμε χτυπώντας τον κρόκο πρόχειρα με ένα πιρούνι.
  • Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια και το τρίβουμε σε ψίχουλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χτυπημένο κρόκο και λίγο κρύο νερό στην ζύμη και την πλάθουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη.
  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και στην συνέχεια την αλευρώνουμε. Σιγουρευτείτε να χτυπήσετε καλά απο κάτω την ταρτιέρα να φύγει το παραπανίσιο
    αλεύρι αλλιώς θα κάνει κομπάκια η τάρτα.
  • Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την ταρτιέρα μας, τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη μας απο πάνω. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της
    ταρτιέρας και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στην βάση της τάρτας, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην φουσκώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

Κρέμα

  • Αρχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αργότερα όταν τους χρειαστούμε.
  • Ύστερα χύνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα
    παρατηρήσετε οτι έχει γίνει σαν σιρόπι το μείγμα μας.
  • Ζεσταίνουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα εκεί το κορν φλάουερ. Μόλις αφρίσει το κορν
    φλάουερ προσθέτουμε τον αφρό του στην κατσαρόλα και αφού ρίξουμε όλο τον αφρό, ρίχνουμε στην συνέχεια και το υπόλοιπο.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να πήξει η κρέμα μας.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Αφού πήξει την περνάμε από ένα σουρωτήρι για τυχόν κομμάτια που δεν λιώσανε καλά.

Μαρέγκα

  • Την μαρέγκα μπορούμε να την κάνουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Για λόγους ευκολίας προτείνουμε το μίξερ.
  • Στον κάδο του μίξερ λοιπόν, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ένα-ένα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα όχι σφιχτή. Προσθέτουμε την ζάχαρη λίγο-λίγο και χτυπάμε πάλι ώσπου να σχηματιστεί τώρα, μια σφιχτή και λεία μαρέγκα.

Στήσιμο

Έχοντας προθερμασμένο τον φούρνο στους 180 βαθμούς στήνουμε την lemon pie. Στην κρύα πλέον τάρτα μας ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού, την στρώνουμε να είναι ίσια και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα. Στρώνουμε την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμούλες οριζόντες και στην συνέχεια κάθετες για να δώσουμε ένα σχήμα. Φυσικά μπορείτε να σχηματίσετε κύκλους, να χρησιμοποιήσετε χωνί και να κάνετε πυργάκια ή να την αφήσετε έτσι. Αφού στήσουμε την τάρτα μας, την βάζουμε στον φούρνο για μερικά λεπτά ώσπου το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφί. 2-3 λεπτά, είναι αρκετά. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheesecake με γιαούρτι: Το πιο απολαυστικό γλυκό που έχετε φάει

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon