Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια πανάλαφρη συνταγή με λεμόνι και αφράτη μαρέγκα, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας γεμίσει χαρά. Ένα επιδόρπιο που θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών σας για ένα ελαφρύ και συνάμα πεντανόστιμο γλυκό.


Στη συνταγή μας για σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια lemon pie. Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούν την συγκεκριμένη συνταγή, που θα σας δώσει ωραία και τραγανή βάση με υπέροχα αφράτη κρέμα, στην οποία κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!

Υλικά για βάση:

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κροκος αυγού
  • κρύο νερό

Υλικά για κρεμα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 3 κρόκοι αυγών

Υλικά για την μαρέγκα:

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών

Οδηγίες παρασκευής

Βάση

  •  Αρχίζουμε χτυπώντας τον κρόκο πρόχειρα με ένα πιρούνι.
  • Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια και το τρίβουμε σε ψίχουλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χτυπημένο κρόκο και λίγο κρύο νερό στην ζύμη και την πλάθουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη.
  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και στην συνέχεια την αλευρώνουμε. Σιγουρευτείτε να χτυπήσετε καλά απο κάτω την ταρτιέρα να φύγει το παραπανίσιο
    αλεύρι αλλιώς θα κάνει κομπάκια η τάρτα.
  • Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την ταρτιέρα μας, τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη μας απο πάνω. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της
    ταρτιέρας και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στην βάση της τάρτας, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην φουσκώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

Κρέμα

  • Αρχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αργότερα όταν τους χρειαστούμε.
  • Ύστερα χύνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα
    παρατηρήσετε οτι έχει γίνει σαν σιρόπι το μείγμα μας.
  • Ζεσταίνουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα εκεί το κορν φλάουερ. Μόλις αφρίσει το κορν
    φλάουερ προσθέτουμε τον αφρό του στην κατσαρόλα και αφού ρίξουμε όλο τον αφρό, ρίχνουμε στην συνέχεια και το υπόλοιπο.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να πήξει η κρέμα μας.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Αφού πήξει την περνάμε από ένα σουρωτήρι για τυχόν κομμάτια που δεν λιώσανε καλά.

Μαρέγκα

  • Την μαρέγκα μπορούμε να την κάνουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Για λόγους ευκολίας προτείνουμε το μίξερ.
  • Στον κάδο του μίξερ λοιπόν, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ένα-ένα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα όχι σφιχτή. Προσθέτουμε την ζάχαρη λίγο-λίγο και χτυπάμε πάλι ώσπου να σχηματιστεί τώρα, μια σφιχτή και λεία μαρέγκα.

Στήσιμο

Έχοντας προθερμασμένο τον φούρνο στους 180 βαθμούς στήνουμε την lemon pie. Στην κρύα πλέον τάρτα μας ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού, την στρώνουμε να είναι ίσια και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα. Στρώνουμε την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμούλες οριζόντες και στην συνέχεια κάθετες για να δώσουμε ένα σχήμα. Φυσικά μπορείτε να σχηματίσετε κύκλους, να χρησιμοποιήσετε χωνί και να κάνετε πυργάκια ή να την αφήσετε έτσι. Αφού στήσουμε την τάρτα μας, την βάζουμε στον φούρνο για μερικά λεπτά ώσπου το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφί. 2-3 λεπτά, είναι αρκετά. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheesecake με γιαούρτι: Το πιο απολαυστικό γλυκό που έχετε φάει

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon