Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια πανάλαφρη συνταγή με λεμόνι και αφράτη μαρέγκα, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας γεμίσει χαρά. Ένα επιδόρπιο που θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών σας για ένα ελαφρύ και συνάμα πεντανόστιμο γλυκό.


Στη συνταγή μας για σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια lemon pie. Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούν την συγκεκριμένη συνταγή, που θα σας δώσει ωραία και τραγανή βάση με υπέροχα αφράτη κρέμα, στην οποία κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!

Υλικά για βάση:

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κροκος αυγού
  • κρύο νερό

Υλικά για κρεμα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 3 κρόκοι αυγών

Υλικά για την μαρέγκα:

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών

Οδηγίες παρασκευής

Βάση

  •  Αρχίζουμε χτυπώντας τον κρόκο πρόχειρα με ένα πιρούνι.
  • Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια και το τρίβουμε σε ψίχουλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χτυπημένο κρόκο και λίγο κρύο νερό στην ζύμη και την πλάθουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη.
  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και στην συνέχεια την αλευρώνουμε. Σιγουρευτείτε να χτυπήσετε καλά απο κάτω την ταρτιέρα να φύγει το παραπανίσιο
    αλεύρι αλλιώς θα κάνει κομπάκια η τάρτα.
  • Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την ταρτιέρα μας, τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη μας απο πάνω. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της
    ταρτιέρας και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στην βάση της τάρτας, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην φουσκώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

Κρέμα

  • Αρχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αργότερα όταν τους χρειαστούμε.
  • Ύστερα χύνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα
    παρατηρήσετε οτι έχει γίνει σαν σιρόπι το μείγμα μας.
  • Ζεσταίνουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα εκεί το κορν φλάουερ. Μόλις αφρίσει το κορν
    φλάουερ προσθέτουμε τον αφρό του στην κατσαρόλα και αφού ρίξουμε όλο τον αφρό, ρίχνουμε στην συνέχεια και το υπόλοιπο.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να πήξει η κρέμα μας.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Αφού πήξει την περνάμε από ένα σουρωτήρι για τυχόν κομμάτια που δεν λιώσανε καλά.

Μαρέγκα

  • Την μαρέγκα μπορούμε να την κάνουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Για λόγους ευκολίας προτείνουμε το μίξερ.
  • Στον κάδο του μίξερ λοιπόν, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ένα-ένα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα όχι σφιχτή. Προσθέτουμε την ζάχαρη λίγο-λίγο και χτυπάμε πάλι ώσπου να σχηματιστεί τώρα, μια σφιχτή και λεία μαρέγκα.

Στήσιμο

Έχοντας προθερμασμένο τον φούρνο στους 180 βαθμούς στήνουμε την lemon pie. Στην κρύα πλέον τάρτα μας ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού, την στρώνουμε να είναι ίσια και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα. Στρώνουμε την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμούλες οριζόντες και στην συνέχεια κάθετες για να δώσουμε ένα σχήμα. Φυσικά μπορείτε να σχηματίσετε κύκλους, να χρησιμοποιήσετε χωνί και να κάνετε πυργάκια ή να την αφήσετε έτσι. Αφού στήσουμε την τάρτα μας, την βάζουμε στον φούρνο για μερικά λεπτά ώσπου το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφί. 2-3 λεπτά, είναι αρκετά. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheesecake με γιαούρτι: Το πιο απολαυστικό γλυκό που έχετε φάει

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon