Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο και σικάτο επιδόρπιο με λεμονάτη κρέμα

Lemon pie: Μια πανάλαφρη συνταγή με λεμόνι και αφράτη μαρέγκα, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας γεμίσει χαρά. Ένα επιδόρπιο που θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών σας για ένα ελαφρύ και συνάμα πεντανόστιμο γλυκό.


Στη συνταγή μας για σήμερα, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μια lemon pie. Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούν την συγκεκριμένη συνταγή, που θα σας δώσει ωραία και τραγανή βάση με υπέροχα αφράτη κρέμα, στην οποία κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!

Υλικά για βάση:

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 1 κροκος αυγού
  • κρύο νερό

Υλικά για κρεμα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 3 κρόκοι αυγών

Υλικά για την μαρέγκα:

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών

Οδηγίες παρασκευής

Βάση

  •  Αρχίζουμε χτυπώντας τον κρόκο πρόχειρα με ένα πιρούνι.
  • Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια και το τρίβουμε σε ψίχουλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χτυπημένο κρόκο και λίγο κρύο νερό στην ζύμη και την πλάθουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη.
  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και στην συνέχεια την αλευρώνουμε. Σιγουρευτείτε να χτυπήσετε καλά απο κάτω την ταρτιέρα να φύγει το παραπανίσιο
    αλεύρι αλλιώς θα κάνει κομπάκια η τάρτα.
  • Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την ταρτιέρα μας, τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη μας απο πάνω. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της
    ταρτιέρας και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στην βάση της τάρτας, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην φουσκώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

Κρέμα

  • Αρχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αργότερα όταν τους χρειαστούμε.
  • Ύστερα χύνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιών. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Θα
    παρατηρήσετε οτι έχει γίνει σαν σιρόπι το μείγμα μας.
  • Ζεσταίνουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά, και στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού και διαλύουμε μέσα εκεί το κορν φλάουερ. Μόλις αφρίσει το κορν
    φλάουερ προσθέτουμε τον αφρό του στην κατσαρόλα και αφού ρίξουμε όλο τον αφρό, ρίχνουμε στην συνέχεια και το υπόλοιπο.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να πήξει η κρέμα μας.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους και το βούτυρο και αποσύρουμε από την φωτιά χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
  • Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Αφού πήξει την περνάμε από ένα σουρωτήρι για τυχόν κομμάτια που δεν λιώσανε καλά.

Μαρέγκα

  • Την μαρέγκα μπορούμε να την κάνουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Για λόγους ευκολίας προτείνουμε το μίξερ.
  • Στον κάδο του μίξερ λοιπόν, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ένα-ένα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα όχι σφιχτή. Προσθέτουμε την ζάχαρη λίγο-λίγο και χτυπάμε πάλι ώσπου να σχηματιστεί τώρα, μια σφιχτή και λεία μαρέγκα.

Στήσιμο

Έχοντας προθερμασμένο τον φούρνο στους 180 βαθμούς στήνουμε την lemon pie. Στην κρύα πλέον τάρτα μας ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού, την στρώνουμε να είναι ίσια και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα. Στρώνουμε την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμούλες οριζόντες και στην συνέχεια κάθετες για να δώσουμε ένα σχήμα. Φυσικά μπορείτε να σχηματίσετε κύκλους, να χρησιμοποιήσετε χωνί και να κάνετε πυργάκια ή να την αφήσετε έτσι. Αφού στήσουμε την τάρτα μας, την βάζουμε στον φούρνο για μερικά λεπτά ώσπου το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφί. 2-3 λεπτά, είναι αρκετά. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheesecake με γιαούρτι: Το πιο απολαυστικό γλυκό που έχετε φάει

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

Ένα σιροπιαστό γλυκό που λέγεται Κοπεγχάγη χωρίς να έχει σχέση με τη Δανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon