Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Leftovers: 5 αποφάγια που μπορεί να σας αρρωστήσουν

Leftovers: 5 αποφάγια που μπορεί να σας αρρωστήσουν

Leftovers: Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα τρόφιμα και συστατικά, όταν ξαναζεσταθούν, απελευθερώνουν επιβλαβείς ενώσεις ή επανενεργοποιούν ορισμένες ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν απειλές για την υγεία.



Μετά από μια κουραστική μέρα, τα υπολείμματα φαγητού είναι πάντα χρήσιμα. Αλλά, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα υπολείμματα μπορεί να είναι επίσης επιβλαβή; Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με μελέτες, ορισμένα τρόφιμα και συστατικά, όταν ξαναζεσταθούν, απελευθερώνουν επιβλαβείς ενώσεις ή επανενεργοποιούν ορισμένες ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν απειλές για την υγεία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε για 5 τέτοια υπολείμματα τροφών που μπορεί να σας αρρωστήσουν.


  • Αυγά: Περιέχουν πάντα σαλμονέλα και η ήπια θερμότητα που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των αυγών συχνά αποτυγχάνει να σκοτώσει τα βακτήρια. Ως εκ τούτου, εάν τα φάτε αργότερα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια εσωτερική βλάβη.
  • Παντζάρια: Είναι πλούσια σε μονοξείδιο του αζώτου και όταν τα τρόφιμα πλούσια σε αυτή την ένωση ξαναζεσταθούν, μετατρέπονται σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτροζαμίνες, μερικές από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες.
  • Σπανάκι: Είναι επίσης πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία όταν ξαναζεσταθούν μετατρέπονται σε καρκινογόνο νιτροζαμίνη και είναι επιβλαβή για τον οργανισμό.

  • Κοτόπουλο: Όπως τα αυγά, το ωμό κοτόπουλο τείνει επίσης να περιέχει σαλμονέλα και όταν ξαναζεσταθεί, γίνεται επίσης επιβλαβές για τον οργανισμό.
  • Έλαια ψυχρής έκθλιψης; Τα έλαια ψυχρής έκθλιψης όπως ο λιναρόσπορος, το ελαιόλαδο και τα έλαια canola είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, αλλά όταν θερμαίνονται ξανά, μπορούν να τα καταστήσουν ασταθή και ταγγισμένα, και ως εκ τούτου, δεν είναι ασφαλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είναι ωραίο να μαγειρεύετε με παρέα;

Τι να προσέχουμε για να αποφεύγουμε τροφική δηλητηρίαση

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το ψυγείο

Έξι ύποπτες τροφές για τροφική δηλητηρίαση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon