Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαζάνια χορτοφαγικά: Δημιουργήστε πεντανόστιμα λαζάνια με μαύρα φασόλια

Λαζάνια χορτοφαγικά: Δημιουργήστε πεντανόστιμα λαζάνια με μαύρα φασόλια

Λαζάνια χορτοφαγικά: Μια παραλλαγή στην κλασική συνταγή για λαζάνια με κιμά, που επωφελείται από την πλούσια θρεπτικότητα του μαύρου φασολιού και την κρεμώδη υφή του αβοκάντο.


Ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο είναι τα λαζάνια από τορτίγιες καλαμποκιού, στρωμένα με μαύρα φασόλια, τυρί και γουακαμόλε. Αποτελεί ένα απίστευτα χορταστικό πιάτο, καθώς τα φασόλια θα σας δώσουν την απαραίτητη πρωτεΐνη και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να διατηρεί την ενέργειά του. Απολαύστε αυτό το πιάτο και θα δείτε ότι θα το αγαπήσετε!

Λαζάνια από τορτίγιες και φασόλια

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λήμμα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κουδουνιού, κομμένη σε λήμμα
  • 1 κονσέρβα κομμένες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα
  • 2 κονσέρβες μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 αβοκάντο – ξεφλουδισμένα, κομμένα και πολτωμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 12 τορτίγιες καλαμποκιού, κομμένες σε τέταρτα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 9×13 ιντσών.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο και πράσινες και κόκκινες πιπεριές. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν μαλακά και ημιδιαφανή. Ανακατεύουμε τις ντομάτες με χυμό, σάλτσα και μαύρα φασόλια. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τα αβοκάντο με 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετούμε μια στρώση τορτίγιες στο κάτω μέρος του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω το 1/3 από το μείγμα ντομάτας και φασολιών. Απλώνουμε από πάνω το 1/2 γουακαμόλε και πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού. Τοποθετούμε ένα άλλο στρώμα τορτίγιες. Από πάνω με το μισό από το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και φασολιών. Στη συνέχεια, απλώνουμε το υπόλοιπο γουακαμόλε από πάνω. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η σάλτσα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδέες για ένα light δείπνο

Πώς θα λαμβάνουν σίδηρο τα παιδιά μας;

Μαμαδίστικη συνταγή με λαζάνια για γαστρονομικές αναμνήσεις

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon