Λαζάνια συνταγή: Δεν θα χρειαστεί να περάσετε δύο ώρες στην κουζίνα, καθώς αυτά τα μεξικάνικα λαζάνια μπορούν να προετοιμαστούν και να είναι έτοιμα σε μια ώρα.
Κουραστήκατε να φτιάχνετε τις ίδιες παλιές συνταγές για δείπνο; Μεταμορφώστε το μενού του δείπνου σας με αυτή τη νόστιμη μεξικάνικη συνταγή για λαζάνια, μια λαχταριστή ανατροπή στα παραδοσιακά λαζάνια βοείου κρέατος. Αντί να χρησιμοποιείτε φύλλα λαζάνια, θα χρησιμοποιήσετε τορτίγιες με ρύζι και αλεύρι για να δημιουργήσετε αυτά τα λαζάνια. Δεν θα χρειαστεί να περάσετε δύο ώρες στην κουζίνα, καθώς αυτά τα μεξικάνικα λαζάνια μπορούν να προετοιμαστούν και να είναι έτοιμα σε μια ώρα.
Συστατικά
- 1 βάζο 375 g σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 750 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 35g φακελάκι καρύκευμα taco
- 400 γρ ντομάτα σε κύβους
- 250 g λευκό ρύζι
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 400g κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 9 τορτίγιες κανονικές από αλεύρι
- 3 φλιτζάνια (250 γρ.) τυρί τριμμένο
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος. Απλώστε τη μισή σάλτσα πάνω από τη βάση του έτοιμου πιάτου.
- Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας να σπάσουν οι σβώλοι, για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε καρυκεύματα τάκο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες και αφήστε να πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε πιπεριά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το καλαμπόκι, τα φασόλια και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετήστε 3 τορτίγιες πάνω από τη βάση του έτοιμου πιάτου για να καλυφθούν. Συμπληρώστε το μισό μείγμα του κιμά, μετά το ένα τρίτο του μείγματος καλαμποκιού και το ένα τρίτο από το μεξικάνικο τυρί. Ρίχνουμε από πάνω άλλες 3 τορτίγιες, μετά το υπόλοιπο μείγμα κιμά, το μισό από το υπόλοιπο μείγμα καλαμποκιού και το μισό από το υπόλοιπο τυρί. Συμπληρώστε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Αλείφουμε τις τορτίγιες με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο μείγμα καλαμποκιού. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σταθείτε για 5 λεπτά πριν το κόψετε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube