Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Μια υπέροχη συνταγή με πλούσια μπεσαμέλ

Λαζάνια μπολονέζ: Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς.


Η σάλτσα μπεσαμέλ, γνωστή και ως λευκή σάλτσα, είναι μια κλασική βάση στη γαλλική κουζίνα, αλλά έχει βρει τον δρόμο της στα πιάτα σε όλο τον κόσμο λόγω της κρεμώδους υφής και της ευέλικτης γεύσης της. Μια βασική σάλτσα μπεσαμέλ φτιάχνεται από λευκό ρου (βούτυρο και αλεύρι) και γάλα, και είναι γνωστή για την πλούσια, λεία σύστασή της. Χρησιμεύει ως βάση για πολλές άλλες συνταγές, όπως σάλτσες τυριών, κρεμώδεις σούπες και διάφορα μαγειρευτά.

Ένα δημοφιλές πιάτο που χρησιμοποιεί σάλτσα μπεσαμέλ είναι ένα παραδοσιακό λαζάνια μπολονέζ. Η σάλτσα προσθέτει ένα μεταξένιο, κρεμώδες στρώμα που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με την μπολονέζ και τη σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών που είναι δύσκολο να αντισταθείς. Δείτε πώς να ενσωματώσετε τη μπεσαμέλ στο επόμενο πιάτο λαζάνια σας:

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • Πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Λαζάνια
  • Σάλτσα Bolognese (σάλτσα κρέατος)
  • Μοτσαρέλα και παρμεζάνα, τριμμένη

 

Οδηγίες

  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό χρυσαφί, σχηματίζοντας ένα ρου. Χτυπάμε σταδιακά το γάλα για να αποφύγετε τους σβόλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει μια απαλή βράση. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο για πρόσθετη γεύση. Αφαιρέστε από τη φωτιά μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  • Συναρμολογούμε τα λαζάνια: Σε ένα ταψί απλώνουμε μια στρώση σάλτσας Bolognese. Προσθέστε μια στρώση λαζάνια, ακολουθούμενη από μια γενναιόδωρη μπεσαμέλ. Πάνω από τη μπεσαμέλ πασπαλίζουμε μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Επαναλάβετε τις στρώσεις μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά, τελειώνοντας με μια στρώση μπεσαμέλ και άλλο τυρί από πάνω.
  • Ψήνουμε: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και ψήστε τα λαζάνια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να αφρατέψει. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αυτή η συνταγή υπογραμμίζει πώς η σάλτσα μπεσαμέλ μπορεί να μετατρέψει τα απλά υλικά σε ένα ανακουφιστικό, γκουρμέ πιάτο. Είτε στρωθεί σε λαζάνια, περιχυθεί με λαχανικά, είτε χρησιμοποιηθεί ως βάση για άλλες κρεμώδεις σάλτσες, η μπεσαμέλ είναι απόδειξη της μαγείας των γαλλικών τεχνικών μαγειρικής για την αναβάθμιση των καθημερινών γευμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα λαζάνια με μελιτζάνα και τυριά

Κάνει να τρώμε ζυμαρικά το βράδυ;

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Το παστίτσιο ως ένα ελληνικό μαγειρικό αριστούργημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon