Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών: Μια καλοκαιρινή απόλαυση

Λαχταριστό γιουβέτσι θαλασσινών: Μια καλοκαιρινή απόλαυση

Το γιουβέτσι θαλασσινών είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο θαλασσινών που είναι ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο.


Το γιουβέτσι θαλασσινών είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο θαλασσινών που είναι ιδανικό για μια ειδική περίσταση ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει γαρίδες, χτένια και κρέας καβουριών με μια κρεμώδη σάλτσα και τρυφερά ζυμαρικά για να δημιουργήσει ένα πραγματικά λαχταριστό γεύμα. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το απολαυστικό πιάτο στο σπίτι:

Συστατικά:

  • 1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 κιλό θαλασσινά χτένια
  • 1 κιλό  κρέας καβουριού
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Οδηγίες:

  1. Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 ​​λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το ασκαλώνιο μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά για να μειωθεί ελαφρώς.
  5. Ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  6. Προσθέστε τις μαγειρεμένες γαρίδες, τα χτένια και το κρέας καβουριού στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν.
  7. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα θαλασσινών κατά βούληση.
  8. Προσθέστε το βρασμένο κριθαράκι  στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθούν τα ζυμαρικά με την κρεμώδη σάλτσα θαλασσινών.
  9. Πασπαλίστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το μείγμα θαλασσινών και ζυμαρικών.
  10. Σερβίρετε ζεστό ή και κρύο γαρνιρισμένα με επιπλέον μαϊντανό και τυρί παρμεζάνα.

Αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την πλούσια και κρεμώδη σάλτσα, τα τρυφερά θαλασσινά και τα τέλεια μαγειρεμένα ζυμαρικά. Απολαύστε αυτό το παρακμιακό πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί για ένα πραγματικά ξεχωριστό γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι περιλαμβάνεται σε ένα αιγυπτιακό πρωινό;

Οι χουρμάδες με καρύδια είναι ένας συνδυασμός για γερά οστά

Πώς να φτιάξετε την πιο γλυκιά επικάλυψη από μαρμελάδα σύκο

Γιατί το αγγλικό πρωινό θεωρείται το καλύτερο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon