Υλικά:
- 1 κιλό μικρά μπουτακια κοτόπουλου
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
- 400 ml γάλα καρύδας
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
- Ρύζι ή αύρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία των Υλικών: Ξεκινήστε πλένοντας τα κοπανάκια κοτόπουλου κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Τσιγάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί.
- Προετοιμασία με Κάρυ: Στη συνέχεια, ρίξτε το κάρυ και τον κουρκουμά (αν χρησιμοποιείτε) στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα του μπαχαρικού.
- Μαγείρεμα του Κοτόπουλου: Προσθέστε τα κοπανάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τηγανίστε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθήκη Υγρών: Ρίξτε το γάλα καρύδας και το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
- Σιγανό Μαγείρεμα: Όταν το μείγμα βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμειχθεί. Ελέγξτε την αλατισμένη γεύση και προσαρμόστε αν χρειάζεται.
![](https://www.healthweb.gr/wp-content/uploads/2024/10/fagito3.png)
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, απομακρύνετε από τη φωτιά και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή αύρα για να απολαύσετε τη σάλτσα. Καλή σας όρεξη!