Υλικά:
- 1 κιλό μικρά μπουτακια κοτόπουλου
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
- 400 ml γάλα καρύδας
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
- Ρύζι ή αύρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία των Υλικών: Ξεκινήστε πλένοντας τα κοπανάκια κοτόπουλου κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Τσιγάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί.
- Προετοιμασία με Κάρυ: Στη συνέχεια, ρίξτε το κάρυ και τον κουρκουμά (αν χρησιμοποιείτε) στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα του μπαχαρικού.
- Μαγείρεμα του Κοτόπουλου: Προσθέστε τα κοπανάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τηγανίστε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθήκη Υγρών: Ρίξτε το γάλα καρύδας και το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
- Σιγανό Μαγείρεμα: Όταν το μείγμα βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμειχθεί. Ελέγξτε την αλατισμένη γεύση και προσαρμόστε αν χρειάζεται.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, απομακρύνετε από τη φωτιά και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή αύρα για να απολαύσετε τη σάλτσα. Καλή σας όρεξη!