Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστή συνταγή: Χοιρινή πρασοτηγανιά

Λαχταριστή συνταγή: Χοιρινή πρασοτηγανιά

Η χοιρινή πρασοτηγανιά είναι ένα πεντανόστιμο και ταυτόχρονα εύκολο πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις του χοιρινού κρέατος με την φρεσκάδα των πράσων. Ιδανικό για τις οικογενειακές βραδιές ή για έναν αυτοσχέδιο μπουφέ, το πιάτο αυτό θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας.



Η χοιρινή πρασοτηγανιά είναι ένα πεντανόστιμο και ταυτόχρονα εύκολο πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις του χοιρινού κρέατος με την φρεσκάδα των πράσων. Ιδανικό για τις οικογενειακές βραδιές ή για έναν αυτοσχέδιο μπουφέ, το πιάτο αυτό θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 800 γρ. χοιρινό κρέας (ιδανικά χοιρινές μπριζόλες ή σπάλα), κομμένο σε κυβάκια
  • 3-4 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κρέατος: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές για περίπου 5-7 λεπτά. Είναι σημαντικό να το ανακατεύουμε τακτικά ώστε να μην κολλήσει και να πάρει ωραίο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα λαχανικά: Όταν το κρέας ροδίσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθήκη υγρών: Ρίχνουμε το κρασί και την μουστάρδα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ώστε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά (ρίγανη και θυμάρι) για επιπλέον γεύση.
  4. Μαγείρεμα: Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πιάτο να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμειχθεί καλά. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό αν το πιάτο φαίνεται στεγνό.
  5. Σερβίρισμα: Το πιάτο είναι έτοιμο! Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού για φρεσκάδα. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αυτή η συνταγή είναι απλή αλλά γεμάτη γεύση, ιδανική για να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα στη παρέα σας! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι ροδιού: Ενισχύουν την καρδιά και την πέψη;

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Ο αόρατος κίνδυνος για τη χορτοφαγική διατροφή

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πέψη

Κανελένια ζεστή σοκολάτα: Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαύρο τσάι: Με αυτόν τον τρόπο πραστατεύει την υγεία του εγκεφάλου

Μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως και εκτός από τις ευχάριστες γεύσεις και τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, έχει και πολλά οφέλη για τον εγκέφαλο. Η τακτική κατανάλωση μαύρου τσαγιού

5 σνακ για να χάσετε βάρος χωρίς να πεινάτε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ το φυστικοβούτυρο προσφέρει υγιή λιπαρά και πρωτεΐνη. Αυτός ο συνδυασμός όχι μόνο ικανοποιεί τις λιγούρες σας αλλά και σας γεμίζει ενέργεια, βοηθώντας σας να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σνακ.

Ελαφρύ γεύμα: Σαλάτα του καίσαρα με σολομό

Η σαλάτα του Καίσαρα είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπάμε όλοι, και όταν προσθέτουμε σολομό, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική και πλούσια σε πρωτεΐνες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή σαν συνοδευτικό πιάτο σε ένα δείπνο.

Ρόδι: Βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή των αρθρώσεων;

Ρόδι: Το ρόδι, γνωστό για την υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις.

Κατανάλωση σόγιας: Είναι ασφαλής μετά την εμμηνόπαυση;

Κατανάλωση σόγιας: Η σόγια, εδώ και πολλά χρόνια, θεωρείται βασικό στοιχείο της διατροφής σε πολλές χώρες, ειδικά στην Ανατολική Ασία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει ανακύψει μια ανησυχία σχετικά με την κατανάλωσή της από γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Κλημεντίνες: Δικαίως αναδεικνύονται ως το φρούτο του χειμώνα

Κλημεντίνες: Οι κλημεντίνες είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο που είναι γνωστό για τη γλυκιά γεύση και την εύκολη κατανάλωσή του, καθώς είναι χωρίς κουκούτσια και εύκολο να ξεφλουδιστεί. Εκτός από τη γεύση τους, οι κλημεντίνες

Close Icon