Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστά μπισκότα με σπέσιαλ ζάχαρη

Λαχταριστά μπισκότα με σπέσιαλ ζάχαρη

Μπισκότα με ζάχαρη λάιμ.  Σε όλους αρέσουν τα λάιμ. Ο χυμός τους χρησιμοποιείται σε φαγητά , γλυκά και , κυρίως σε ποτά. Γι΄αυτό λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να φτιάξετε μοσχολέμονα και μαργαρίτες με τα λάιμ που θα ξεφλουδίσετε.


Μπισκότα με ζάχαρη λάιμ.  Σε όλους αρέσουν τα λάιμ. Ο χυμός τους χρησιμοποιείται σε φαγητά , γλυκά και , κυρίως σε ποτά. Γι΄αυτό λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να φτιάξετε μοσχολέμονα και μαργαρίτες με τα λάιμ που θα ξεφλουδίσετε.

 

                  Συστατικά

2 ξυλάκια (226 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι (200 gr) ζάχαρη, συν 1/2 φλιτζάνι (100 gr), χωριστά

3/4 φλιτζανιού (135 gr) μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη απαλά

1 αυγό, θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 κγ βανίλια

2 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λάιμ

Ξύσμα από 2 λάιμ, 3 αν είναι μικρά, συν ξύσμα από 3 επιπλέον λάιμ, χωρισμένο

2 φλιτζάνια (300 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F

3.   Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή βάσης εξοπλισμένο με εξάρτημα κουπιών, βούτυρο κρέμας και ζάχαρη (κρατήστε το επιπλέον μισό φλιτζάνι!) μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.  Προσθέτουμε το αυγό               και τη βανίλια και συνεχίζουμε. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ανακατεύουμε με χυμό λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ξύστε τις πλευρές καθώς προχωράτε.

  1. Σε ξεχωριστό μπολ. Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Πασπαλίστε με τον πρώτο γύρο ξύσμα λάιμ (θα χρειαστείτε το απόθεμα για το κάλυμμα) και περάστε το με τα δάχτυλά σας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και να αποφύγετε τις σβώλους.

 

5. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε υγρά με ξηρά υλικά για να σχηματίσουμε ζύμη μπισκότων. Η ζύμη θα είναι λίγο κολλώδης. Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, κόψτε τη ζύμη και σχηματίστε         μπαλάκια και τυλίξτε τις κορυφές σε δεσμευμένη ζάχαρη για να δημιουργήσετε μια λεπτή στρώση. Πιέστε απαλά τις κορυφές με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ή τη φτέρνα του χεριού σας για να ισοπεδωθούν λίγο. Βάζουμε στο ψυγείο, 1-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.. Θα χρειαστεί να ψηθούν για περίπου 12 λεπτά. Δεν θέλετε να ροδίσουν οι άκρες ή το κάτω μέρος. Προσαρμόστε το χρόνο όπως απαιτεί ο φούρνος σας. Όσο ψήνονται, συνδυάστε το υπόλοιπο ξύσμα λάιμ με τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και αφήστε το μείγμα στην άκρη.

6 . Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με το μείγμα με το ξύσμα λάιμ και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 4 λεπτά στο ταψί (θα ξεφουσκώσουν ξανά) και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.              Θα πρέπει να έχουν λεπτές τραγανές άκρες και μασώμενα κέντρα. Προειδοποίηση: σχηματίζεται επικίνδυνη συνήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκαλύψτε τα κρυμμένα σάκχαρα στη διατροφή σας

Πόσο ωφέλιμα είναι τα φουντούκια κατά της δυσκοιλιότητας;

Ποιο είναι το πιο χρονοβόρο αλλά και πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο;

Τα πλεονεκτήματα του να τρώμε φρούτα κάθε μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon