Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστά μπισκότα με σπέσιαλ ζάχαρη

Λαχταριστά μπισκότα με σπέσιαλ ζάχαρη

Μπισκότα με ζάχαρη λάιμ.  Σε όλους αρέσουν τα λάιμ. Ο χυμός τους χρησιμοποιείται σε φαγητά , γλυκά και , κυρίως σε ποτά. Γι΄αυτό λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να φτιάξετε μοσχολέμονα και μαργαρίτες με τα λάιμ που θα ξεφλουδίσετε.


Μπισκότα με ζάχαρη λάιμ.  Σε όλους αρέσουν τα λάιμ. Ο χυμός τους χρησιμοποιείται σε φαγητά , γλυκά και , κυρίως σε ποτά. Γι΄αυτό λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να φτιάξετε μοσχολέμονα και μαργαρίτες με τα λάιμ που θα ξεφλουδίσετε.

 

                  Συστατικά

2 ξυλάκια (226 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι (200 gr) ζάχαρη, συν 1/2 φλιτζάνι (100 gr), χωριστά

3/4 φλιτζανιού (135 gr) μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη απαλά

1 αυγό, θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 κγ βανίλια

2 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λάιμ

Ξύσμα από 2 λάιμ, 3 αν είναι μικρά, συν ξύσμα από 3 επιπλέον λάιμ, χωρισμένο

2 φλιτζάνια (300 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F

3.   Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή βάσης εξοπλισμένο με εξάρτημα κουπιών, βούτυρο κρέμας και ζάχαρη (κρατήστε το επιπλέον μισό φλιτζάνι!) μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.  Προσθέτουμε το αυγό               και τη βανίλια και συνεχίζουμε. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ανακατεύουμε με χυμό λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ξύστε τις πλευρές καθώς προχωράτε.

  1. Σε ξεχωριστό μπολ. Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Πασπαλίστε με τον πρώτο γύρο ξύσμα λάιμ (θα χρειαστείτε το απόθεμα για το κάλυμμα) και περάστε το με τα δάχτυλά σας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και να αποφύγετε τις σβώλους.

 

5. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε υγρά με ξηρά υλικά για να σχηματίσουμε ζύμη μπισκότων. Η ζύμη θα είναι λίγο κολλώδης. Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, κόψτε τη ζύμη και σχηματίστε         μπαλάκια και τυλίξτε τις κορυφές σε δεσμευμένη ζάχαρη για να δημιουργήσετε μια λεπτή στρώση. Πιέστε απαλά τις κορυφές με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ή τη φτέρνα του χεριού σας για να ισοπεδωθούν λίγο. Βάζουμε στο ψυγείο, 1-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.. Θα χρειαστεί να ψηθούν για περίπου 12 λεπτά. Δεν θέλετε να ροδίσουν οι άκρες ή το κάτω μέρος. Προσαρμόστε το χρόνο όπως απαιτεί ο φούρνος σας. Όσο ψήνονται, συνδυάστε το υπόλοιπο ξύσμα λάιμ με τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και αφήστε το μείγμα στην άκρη.

6 . Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με το μείγμα με το ξύσμα λάιμ και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 4 λεπτά στο ταψί (θα ξεφουσκώσουν ξανά) και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.              Θα πρέπει να έχουν λεπτές τραγανές άκρες και μασώμενα κέντρα. Προειδοποίηση: σχηματίζεται επικίνδυνη συνήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκαλύψτε τα κρυμμένα σάκχαρα στη διατροφή σας

Πόσο ωφέλιμα είναι τα φουντούκια κατά της δυσκοιλιότητας;

Ποιο είναι το πιο χρονοβόρο αλλά και πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο;

Τα πλεονεκτήματα του να τρώμε φρούτα κάθε μέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon