Όπως καταλαβαίνετε, είναι σίγουρο ότι η συνταγή αυτή θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.
Αυτή η νόστιμη συνταγή λαζάνια με σπανάκι και φέτα διαθέτει λαχταριστές στρώσεις από ζυμαρικά, σπανάκι, φέτα και σάλτσα μπεσαμέλ. Όπως καταλαβαίνετε, είναι σίγουρο ότι η συνταγή αυτή θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 φλιτζάνια ασκαλώνια
- 400 γραμμάρια λαζάνια
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, επιπλέον για άλειμμα
- αλάτι και πιπέρι για γεύση
- παρμεζάνα, για πασπάλισμα
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ
- 500 ml γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 αυγά χτυπημένα
- αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
- Αλείψτε ελαφρά το ταψί με ελαιόλαδο.
- Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σάλτσα λιώνοντας το βούτυρο και ενώ ανακατεύετε το αλεύρι. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ανακατεύετε ζωηρά για να αποφύγετε τους σβόλους. Αφήστε να πάρει μια βράση και αφήστε για ένα λεπτό. Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα ασκαλώνια, το ελαιόλαδο και τη φέτα. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Τοποθετήστε μερικά φύλλα λαζάνια στον πάτο του ταψιού. Και καλύψτε με λίγο μείγμα σπανάκι.
- Βάλτε άλλη μια στρώση λαζάνια και προσθέστε περισσότερο μείγμα από το σπανάκι. Έπειτα συνεχίστε να στρώνετε τα υλικά με αυτή τη σειρά μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Περιχύστε ομοιόμορφα τη σάλτσα μπεσαμέλ πάνω από τα λαζάνια και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
- Σκεπάστε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Κατόπιν ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Ή μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube