Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας.



Τα κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες είναι μια τέλεια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, γιατί ετοιμάζονται με εύκολα με υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας και γιατί αρέσουν σε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε  τη συνταγή.

 


Υλικά

340 γρ. στραγγισμένος τόνος σε λάδι

300 γρ. μικρές πατάτες

120 γρ. φυστικέλαιο

40 γρ. τριμμένη φρυγανιά

10 γρ. αλατισμένη κάπαρη

1 αυγό

Θυμάρι

Λεμόνι

Μουστάρδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε καταρχάς τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε για να πάρουμε έναν πουρέ πατάτας. Αφαλατίζουμε και ψιλοκόβουμε την κάπαρη, επίσης ψιλοκόβουμε 2 φύλλα θυμαριού. Ύστερα ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με τον ψιλοκομμένο τόνο, την ψιλοκομμένη κάπαρη και το θυμάρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια (θα πάρουμε περίπου 18). Τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με δυο κλαδάκια θυμάρι, για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τέλος τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

 

Για τη σως: Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ανακατεύουμε το αυγό μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, ρίχνοντας σιγά σιγά το φυστικέλαιο. Προσθέστε λίγα φύλλα θυμάρι και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως. Καλή απόλαυση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παιδική παχυσαρκία - Δεν θα το πάρει "μπόι"

Αμύγδαλα: Ένας φυσικός σύμμαχος για ξεκούραστο ύπνο

Τι να τρώτε και τι να μην τρώτε μετά τις 7 το απόγευμα;

Ανεξάρτητα από το αν τοποθετηθούν, καταποθούν ή εμφυτευθούν, οι μπαταρίες είναι θέμα ζωής και θανάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon