Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχανόρυζο: Φτιάξτε την παραδοσιακή συνταγή λαχανόρυζου!

Λαχανόρυζο: Φτιάξτε την παραδοσιακή συνταγή λαχανόρυζου!

Λαχανόρυζο:Το λαχανόρυζο ανήκει σε μια κατηγορία των δημοφιλών ελληνικών λαχανικών και ρυζιού σε μια κατσαρόλα, στα οποία αναμειγνύονται όλες οι γεύσεις.


Η ελληνική κουζίνα έχει τον τρόπο να κάνει σχεδόν κάθε λαχανικό επιθυμητό. Ακόμα κι αν νομίζατε ότι δεν σας αρέσει, κατά κάποιο τρόπο, όταν μαγειρεύεται με τον ελληνικό τρόπο, καταφέρνει να είναι κάτι που θέλετε να φάτε ξανά και ξανά. Αυτό μπορεί να ειπωθεί για αυτό το παραδοσιακό πιάτο με λάχανο και ρύζι. Το λαχανόρυζο ανήκει σε μια κατηγορία των δημοφιλών ελληνικών λαχανικών και ρυζιού σε μια κατσαρόλα, στα οποία αναμειγνύονται όλες οι γεύσεις, με πιο δημοφιλές το σπανακόρυζο (σπανάκι και ρύζι) και το αγαπημένο μου πρασόρυζο (πράσο και ρύζι). Εκτός από τη γεύση, αυτά τα πιάτα είναι αρκετά (ναι το μαντέψατε) υγιεινά. Για άλλη μια φορά καταφέρνετε να πάρετε μεγάλες ποσότητες λαχανικών σε μία μερίδα. Και αυτά είναι λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συν το ότι το μαγειρεύετε σε ελαιόλαδο προσθέτοντας ακόμα περισσότερη καλοσύνη. Το λάχανο συγκεκριμένα ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και ισχυρά αντιοξειδωτικά και έχει συσχετιστεί με μειωμένη φλεγμονή.

Παραδοσιακό λαχανόρυζο

Συστατικά συνταγής:

  • 1 μέτριο λευκό λάχανο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
  • σπιτικό ζωμό λαχανικών

Παρασκευή συνταγής:

Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά και μετά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό ντομάτας και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μετά προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά (αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό). Σερβίρουμε.

Tips: Αρκετές παραλλαγές αυτού του πιάτου μπορούν να βρεθούν σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων με σπανάκι, πράσο και μελιτζάνες. Σερβίρεται καλύτερα με χυμό λεμονιού, τυρί φέτα και ψωμί.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ποια τρόφιμα κρύβεται πρόσθετη ζάχαρη;

Πόσο κακό κάνουν τα γλυκαντικά στην υγεία μας;

Είναι πραγματικά το μεγάλο πρωινό το κλειδί για απώλεια βάρους;

Εύκολη συνταγή ζυμαρικών με σπανάκι και μανιτάρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon