Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχανοντολμάδες συνταγή: Φτιάχνοντας τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες συνταγή: Φτιάχνοντας τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες συνταγή: Η παρασκευή του τέλειου λαχανοντολμά, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό γευστικής γέμισης, τρυφερά φύλλα λάχανου και μια νόστιμη σάλτσα.



Η παρασκευή του τέλειου λαχανοντολμά, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό γευστικής γέμισης, τρυφερά φύλλα λάχανου και μια νόστιμη σάλτσα. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία λαχανοντολμάδων που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.


Συστατικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι λάχανο
  • 1 κιλό κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή συνδυασμός)
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάστε το λάχανο: Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφαιρέστε προσεκτικά τον πυρήνα από το λάχανο και τοποθετήστε τον σε βραστό νερό. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά φύλλα και να αφαιρεθούν εύκολα. Βγάζουμε το λάχανο από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ξεφλουδίστε απαλά τα φύλλα, κόβοντας τυχόν χοντρούς μίσχους εάν χρειάζεται.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μαγειρεμένο ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Δημιουργήστε λαχανοντολμάδες: Τοποθετήστε ένα φύλλο λάχανου σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ρίξτε μια μερίδα από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου και διπλώστε τα πλαϊνά πάνω από τη γέμιση. Τυλίξτε το φύλλο σφιχτά για να κλείσει η γέμιση, δημιουργώντας ένα ρολό από λάχανο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα λαχανόφυλλα και τη γέμιση.

Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, τις ντομάτες σε κύβους, την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη σάλτσα Worcestershire.

Μαγειρέψτε τα ρολά λάχανου: Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Τοποθετήστε τα ρολά λάχανου στο ταψί, με τη ραφή προς τα κάτω. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα ρολά λάχανου, φροντίζοντας να έχουν ομοιόμορφη επικάλυψη.

Ψήνουμε: Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα ρολά λάχανου.

Σερβίρουμε: Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα λαχανόρολα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτά τα ρολά λάχανου είναι γευστικά, ανακουφιστικά και ιδανικά για ένα πλούσιο γεύμα. Απολαύστε τα μόνα τους ή με μια πλευρά πουρέ πατάτας ή ψωμί κρούστας για ένα χορταστικό δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λάχανο: το φτηνό και super διατροφικό όπλο

5 νόστιμα πιάτα με λίγες θερμίδες

Λαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο

Κουνουπίδι vs Λάχανο: Ποιο χειμωνιάτικο λαχανικό είναι καλύτερο για την υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon