Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λαχανοντολμάδες συνταγή: Φτιάχνοντας τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες συνταγή: Φτιάχνοντας τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες συνταγή: Η παρασκευή του τέλειου λαχανοντολμά, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό γευστικής γέμισης, τρυφερά φύλλα λάχανου και μια νόστιμη σάλτσα.


Η παρασκευή του τέλειου λαχανοντολμά, περιλαμβάνει έναν συνδυασμό γευστικής γέμισης, τρυφερά φύλλα λάχανου και μια νόστιμη σάλτσα. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία λαχανοντολμάδων που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι λάχανο
  • 1 κιλό κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή συνδυασμός)
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάστε το λάχανο: Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφαιρέστε προσεκτικά τον πυρήνα από το λάχανο και τοποθετήστε τον σε βραστό νερό. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα εξωτερικά φύλλα και να αφαιρεθούν εύκολα. Βγάζουμε το λάχανο από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ξεφλουδίστε απαλά τα φύλλα, κόβοντας τυχόν χοντρούς μίσχους εάν χρειάζεται.

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μαγειρεμένο ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Δημιουργήστε λαχανοντολμάδες: Τοποθετήστε ένα φύλλο λάχανου σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ρίξτε μια μερίδα από τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου και διπλώστε τα πλαϊνά πάνω από τη γέμιση. Τυλίξτε το φύλλο σφιχτά για να κλείσει η γέμιση, δημιουργώντας ένα ρολό από λάχανο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα λαχανόφυλλα και τη γέμιση.

Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, τις ντομάτες σε κύβους, την καστανή ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη σάλτσα Worcestershire.

Μαγειρέψτε τα ρολά λάχανου: Απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Τοποθετήστε τα ρολά λάχανου στο ταψί, με τη ραφή προς τα κάτω. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα ρολά λάχανου, φροντίζοντας να έχουν ομοιόμορφη επικάλυψη.

Ψήνουμε: Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (175°C) για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν τα ρολά λάχανου.

Σερβίρουμε: Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα λαχανόρολα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτά τα ρολά λάχανου είναι γευστικά, ανακουφιστικά και ιδανικά για ένα πλούσιο γεύμα. Απολαύστε τα μόνα τους ή με μια πλευρά πουρέ πατάτας ή ψωμί κρούστας για ένα χορταστικό δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λάχανο: το φτηνό και super διατροφικό όπλο

5 νόστιμα πιάτα με λίγες θερμίδες

Λαχανόρυζο κοκκινιστό και ελαφρώς λεμονάτο

Κουνουπίδι vs Λάχανο: Ποιο χειμωνιάτικο λαχανικό είναι καλύτερο για την υγεία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon