Λαχανάκια Βρυξελλών: Είναι ένα εύκολο συνοδευτικό και η αγαπημένη συνταγή λαχανικών πολλών που σίγουρα όταν την φτιάξετε θα γίνει και η δική σας αγαπημένη!
Χρυσά και τραγανά εξωτερικά, τρυφερά εσωτερικά και έτοιμα για σερβίρισμα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η παρακάτω συνταγή θα είναι τα καλύτερα λαχανάκια Βρυξελλών της ζωής σας! Αυτό το εύκολο συνοδευτικό είναι η αγαπημένη συνταγή λαχανικών πολλών και σίγουρα όταν την φτιάξετε θα γίνει και η δική σας αγαπημένη. Μόλις τέσσερα υλικά και μερικά καρυκεύματα είναι ότι ακριβώς θα χρειαστείτε για να την παρασκευάσετε. Ποιος περίμενε ότι τα λαχανάκια Βρυξελλών θα μπορούσαν να είναι τόσο συναρπαστικά; Όλες οι προκαταλήψεις που τα αφορούν θα αλλάξουν ριζικά από το πρώτο λεπτό που θα δοκιμάσετε την συνταγή γιατί πραγματικά είναι καταπληκτικά!
Ένα από τα μυστικά που αφορούν το μαγείρεμά τους είναι ότι μαγειρεύοντάς τα σε δυνατή φωτιά, κόβετε η πικράδα καραμελώνοντάς τα και δημιουργείτε μια μια γλυκιά γεύση ξηρών καρπών. Το τραγανό εξωτερικό έρχεται σε καλή αντίθεση με την τρυφερότητα του εσωτερικού και ο ξηρός καρπός του ψημένου σκόρδου και η αλμύρα του τυριού είναι ένας λαχταριστός συνδυασμός! Όπως τόσα πολλά σταυρανθή λαχανικά, έτσι και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην επίτευξη της ημερήσιας αξίας πολλών βιταμινών και μετάλλων . Είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, πλούσια σε βιταμίνη C. Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες βιταμίνης Β6, κάλιο, σίδηρο, θειαμίνη, μαγνήσιο και φώσφορο. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, θα πρέπει όλοι να τρώμε περισσότερα λαχανάκια και μάλιστα πολλές φορές εβδομαδιαία.
Ξεκινήστε με τον καθαρισμό των φύτρων και στη συνέχεια αφαιρέστε τυχόν χαλαρά φύλλα. Κόψτε τα κοτσάνια κόβοντας τα σκληρά άκρα και μειώστε στο μισό τα μεγαλύτερα λαχανάκια Βρυξελλών. Αφήστε τα μικρότερα βλαστάρια ολόκληρα, αλλά κόψτε ένα σύμβολο σταυρού μέσα από το στέλεχος. Το στέλεχος είναι το πιο σκληρό μέρος από τα λαχανάκια και ο σταυρός τους επιτρέπει να μαγειρεύουν με τον ίδιο ρυθμό. Τοποθετήστε τα έτοιμα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα μεγάλο ταψί ή ένα μεγάλο τηγάνι απλώστε τα σε μια στρώση. Προσθέστε ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες στο τηγάνι ομοιόμορφα. Προσθέστε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προτριμμένο, αλλά το φρεσκοτριμμένο θα αξίζει τον επιπλέον χρόνο! Αλατοπιπερώστε και ανακατεύστε για να στρωθεί καλά. Ψήνετε στους 200 για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν με ένα ωραίο ψήσιμο στον πάτο. Πασπαλίστε με περισσότερη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Σερβίρετε αυτή τη νόστιμη συνταγή με οτιδήποτε, από γιορτινά δείπνα μέχρι και με κοτολέτες ψωμιού, με κοτόπουλο και ψητές πατάτες για ένα εύκολο δείπνο που θα λατρέψουν όλοι!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube