Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ξύδι Μηλίτης : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Ξύδι Μηλίτης : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Ξύδι Μηλίτης : Το ξίδι μηλίτη μήλου έχει διάφορες υγιεινές ιδιότητες, όπως αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές δράσεις.


Το ξίδι μηλίτη , είναι αρκετά δημοφιλές. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες στη μαγειρική και στην ιατρική. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μπορεί να ανακουφίσει ένα ευρύ φάσμα καταγγελιών για την υγεία, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε τι λέει η έρευνα.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει οφέλη για την υγεία, όπως:

  • βοηθώντας την απώλεια βάρους
  • μείωση της χοληστερόλης
  • μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
  • βελτίωση των συμπτωμάτων του διαβήτη

 Υψηλή σε υγιεινές ουσίες

  • Το ξίδι μηλίτη μήλου παρασκευάζεται μέσω μιας διαδικασίας δύο βημάτων .
  • Το οξικό οξύ δίνει στο ξίδι την έντονη ξινή μυρωδιά και γεύση του Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το οξύ είναι υπεύθυνο για τα οφέλη για την υγεία του ξιδιού μήλου. Τα ξίδια μηλίτη είναι 5-6% οξικό οξύ .
  • Το οργανικό, μη φιλτραρισμένο ξίδι μηλίτη μήλου περιέχει επίσης μια ουσία που ονομάζεται μητέρα, η οποία αποτελείται από σκέλη πρωτεϊνών, ενζύμων και φιλικών βακτηρίων που δίνουν στο προϊόν μια σκοτεινή εμφάνιση.
  • Ενώ το ξίδι μηλίτη μήλου δεν περιέχει πολλές βιταμίνες ή μέταλλα, προσφέρει μικρή ποσότητα καλίου . Οι καλής ποιότητας μάρκες περιέχουν επίσης ορισμένα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά.

Μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση επιβλαβών βακτηρίων
  • Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει τα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων .
  • Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, χρησιμοποίησε ξύδι για να καθαρίσει τις πληγές πριν από 2.000 χρόνια.
  • Το ξίδι είναι επίσης συντηρητικό τροφίμων. Μελέτες δείχνουν ότι αναστέλλει τα βακτήρια όπως το E. coli από την ανάπτυξη και την καταστροφή των τροφίμων .

Η έρευνα δείχνει ότι το ξύδι προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης:

  • Μια μικρή μελέτη δείχνει ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη κατά 19-34% κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και να μειώσει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα και την απόκριση ινσουλίνης .
  • Σε μια μικρή μελέτη σε 5 υγιείς ανθρώπους, το ξύδι μείωσε το σάκχαρο στο αίμα κατά 31,4% μετά την κατανάλωση 50 γραμμαρίων λευκού ψωμιού .
  • Μια μικρή μελέτη σε άτομα με διαβήτη ανέφερε ότι η κατανάλωση 2 κουταλιών της σούπας ξύδι μήλου πριν από τον ύπνο μείωσε το σάκχαρο στο αίμα νηστείας κατά 4% το επόμενο πρωί.
  • Πολλές άλλες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της ινσουλίνης και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα .

Ακολουθεί βίντεο για το ξύδι Μηλίτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοιλιακό λίπος: Αίτια και αντιμετώπιση

Δημητριακά : Μάθετε αν είναι υγιεινά για τον οργανισμό

Πώς να ανακάμψετε από εργασιακή εξάντληση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι τόσο σημαντική η πρωτεΐνη για την υγεία των γυναικών;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, και ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την υγεία

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Η διαχείριση της πείνας και η επιλογή υγιεινών τροφών κατά τις περιόδους κατανάλωσης είναι κρίσιμη. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και πηγές πρωτεΐνης.

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

Η καλή υγεία της εντερικής χλωρίδας συνδέεται με την καλύτερη πέψη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι προβιοτικές τροφές, όπως το γιαούρτι και το γάλα, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης φλεγμονών στο έντερο, οι οποίες είναι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.

Πώς να κόψεις το σκόρδο για περισσότερη γεύση και υγεία 

Το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να έχει καλύτερες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ειδικότερα, η αλικίνη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πίεσης του αίματος και στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας.

6+1 Είδη τσαγιού για την καταπολέμηση του πρηξίματος

Φούσκωμα τσάι: Το φούσκωμα είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλεί δυσφορία στην καθημερινότητα. Η κατανάλωση ορισμένων βοτάνων και τσαγιών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το φούσκωμα

Είναι πράγματι οι σαλάτες πάντα τόσο υγιεινές;

Σαλάτες: Οι σαλάτες συχνά θεωρούνται ένα υγιεινό γεύμα, καθώς περιλαμβάνουν λαχανικά, φρούτα, και άλλες θρεπτικές τροφές. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο υγιεινές όσο φαίνονται, καθώς διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την θρεπτική τους αξία.

Close Icon