Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρύες σούπες: Δροσιστικές συνταγές για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Κρύες σούπες: Δροσιστικές συνταγές για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Κρύες σούπες: Οι κρύες σούπες είναι η απάντηση στην καλοκαιρινή σας λαχτάρα.



Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έρχεται η ανάγκη για αναζωογονητικά και ενυδατικά γεύματα. Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να θυσιάσετε τη γεύση για την υγεία; Οι κρύες σούπες είναι η απάντηση στην καλοκαιρινή σας λαχτάρα. Όχι μόνο είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι επίσης απίστευτα εύκολα στην παρασκευή τους και ιδανικά για εκείνες τις χαλαρές καλοκαιρινές μέρες. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να αφεθείτε στις απόλυτες συνταγές κρύας σούπας που θα σας κρατήσουν δροσερούς και ικανοποιημένους το καλοκαίρι.


Οι κρύες σούπες είναι σούπες που σερβίρονται κρύες ή παγωμένες. Συνήθως παρασκευάζονται με πρώτες ύλες όπως λαχανικά, φρούτα, βότανα και γιαούρτι. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ζεστές σούπες, οι κρύες σούπες δεν μαγειρεύονται ούτε ζεσταίνονται. Συνήθως αναμειγνύονται ή πολτοποιούνται για να δημιουργήσουν μια λεία και κρεμώδη υφή.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Παρασκευάζονται ως επί το πλείστον με συστατικά πλούσια σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά, τα οποία βοηθούν στο να διατηρηθεί το σώμα σας ενυδατωμένο. Είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και χωνεύονται πιο εύκολα από τις ζεστές σούπες καθώς δεν μαγειρεύονται ή ζεσταίνονται. Επίσης συχνά παρασκευάζονται με συστατικά όπως αγγούρια και τζίντζερ που προάγουν την υγιή πέψη. Οι κρύες σούπες είναι συνήθως χαμηλές σε θερμίδες, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετική επιλογή για απώλεια ή διαχείριση βάρους.

Μάθετε πώς να φτιάχνετε κρύες σούπες

1. Γκασπάτσο

Το Gazpacho είναι μια κρύα σούπα που προέρχεται από την Ισπανία. Φτιάχνεται με ωμά λαχανικά όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδια, σκόρδο και ψωμί, τα οποία αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν μια λεία και κρεμώδη υφή.

Συστατικά:

  • 8-10 ώριμες ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ. Προσθέστε επίσης σκελίδες σκόρδου, ελαιόλαδο και ξύδι από κόκκινο κρασί στο μπλέντερ.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
3. Αφήνουμε τη σούπα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

2. Καρπούζι Γκασπάτσο

Μια πιο δροσιστική εκδοχή του παραδοσιακού Gazpacho, αυτή η κρύα σούπα με καρπούζι είναι μια γλυκιά και δροσιστική σούπα φτιαγμένη με καρπούζι, χυμό λάιμ και μέντα και είναι ιδανική για να νικήσει τη ζέστη του καλοκαιριού.

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσι σε κύβους
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 μικρό κόκκινο
  • κρεμμύδι * 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι να δοκιμάσω

Οδηγίες:

1. Προσθέστε το καρπούζι, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τα φύλλα μέντας, το ελαιόλαδο και το ξύδι από κόκκινο κρασί σε ένα μπλέντερ.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
3. Βάλτε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

3. Σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό και δροσιστικό από το να έχεις αγγούρια στη ζέστη. Αυτή είναι μια δροσιστική σούπα που παρασκευάζεται με αγγούρια, γιαούρτι και αβοκάντο που αναπληρώνει μια κρεμώδη σούπα.

Συστατικά:

* 2 αγγούρια
* 2 αβοκάντο
* 1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
* 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
* Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες:

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αγγούρια και το αβοκάντο και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ.
2. Προσθέστε το ελληνικό γιαούρτι, τις σκελίδες σκόρδο, το χυμό λεμονιού και τα φρέσκα φύλλα μέντας στο μπλέντερ.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
4. Παγώνετε τη σούπα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι;

Εύκολη και γρήγορη συνταγή σούπας με λαχανικά για ανάρρωση

Τα ρεβίθια σας δίνουν τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε

Εντάξτε τις φακές στην εβδομαδιαία σας διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon