Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρουασάν: Γευστικά κρουασάν από την καρδιά του Παρισιού!

Κρουασάν: Γευστικά κρουασάν από την καρδιά του Παρισιού!

Κρουασάν: Δοκιμάστε να φτιάξετε γνήσια γαλλικά κρουασάν για εσάς και την οικογένειά σας! Η υπέροχη μυρωδιά του βουτύρου και της ζύμης, θα σας ξυπνήσει και θα σας φτιάξει την διάθεση!  



Δοκιμάστε να φτιάξετε γνήσια γαλλικά κρουασάν για εσάς και την οικογένειά σας! Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να δημιουργήσετε κάτι τόσο νόστιμο μαζί με τα παιδιά σας! Φτιάξτε τα από το βράδυ και ξυπνήστε το πρωί για να τα γευτείτε όλοι μαζί οικογενειακά. Η υπέροχη μυρωδιά του βουτύρου και της ζύμης, θα σας ξυπνήσει και θα σας φτιάξει την διάθεση!


Κλασική συνταγή για κρουασάν

Συστατικά συνταγής:

  • 500 γρ αλεύρι δυνατό λευκό, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 2 x 7 g φακελάκια ξηρή μαγιά γρήγορης δράσης
  • λάδι, για λίπανση
  • 300 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Μέθοδος Παρασκευής

ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μετράμε 300 ml κρύο νερό σε μια κανάτα, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το υγρό. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζυμώνουμε στην επιφάνεια εργασίας σας για 10 λεπτά. Πλάθουμε μπάλα, βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.

ΒΗΜΑ 2
Βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, τρίβουμε και το τυλίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 20 x 15 cm. Αφήνουμε τυλιγμένο στη λαδόκολλα και κρυώνουμε.

ΒΗΜΑ 3
Μεταφέρουμε την παγωμένη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε ένα ορθογώνιο 40 x 20 εκ. Τοποθετούμε την ξετυλιγμένη πλάκα βουτύρου στο κέντρο της ζύμης, έτσι ώστε να καλύπτει το μεσαίο τρίτο.

ΒΗΜΑ 4
Διπλώνουμε τη μία πλευρά της ζύμης προς τα πάνω και μέχρι τη μέση πάνω από το βούτυρο.

ΒΗΜΑ 5
Διπλώνουμε την άλλη πλευρά της ζύμης προς τα πάνω και πάνω από το βούτυρο με τον ίδιο τρόπο, έτσι ώστε οι δύο άκρες της ζύμης να συναντηθούν στο κέντρο του βουτύρου.

ΒΗΜΑ 6
Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση ώστε το σημείο που ενώνονται οι άκρες της ζύμης να γίνει η ραφή. Τυλίξτε σε μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 7
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τυλίγματος, διπλώματος και ψύξης (βήματα 3-6) δύο φορές ακόμη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο – τυλίγοντας τη ζύμη ενώ είναι ακόμα διπλωμένη – χωρίς να προσθέτουμε περισσότερο βούτυρο. Τυλίγουμε και το αφήνουμε να κρυώσει όλη τη νύχτα.

ΒΗΜΑ 8
Την επόμενη μέρα ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο, διαστάσεων περίπου 60 x 30 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόφτη πίτσας, κόβουμε τις άκρες για να καθαριστούν.

ΒΗΜΑ 9
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση κατά μήκος, έτσι ώστε να έχετε 2 μακριές λωρίδες, στη συνέχεια κόβουμε κάθε λωρίδα σε 6 ή 7 τρίγωνα με 2 ίσες πλευρές.

ΒΗΜΑ 10
Παίρνουμε κάθε τρίγωνο με τη σειρά και τραβάμε τις δύο γωνίες στη βάση για να το τεντώνουμε και να το διευρύνουμε.

ΒΗΜΑ 11
Ξεκινώντας από τη βάση κάθε τριγώνου, αρχίζουμε να τυλίγουμε απαλά σε ένα κρουασάν, προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τη ζύμη.

ΒΗΜΑ 12
Συνεχίζουμε το ρολό, φροντίζοντας η άκρη κάθε τριγώνου να καταλήγει κουμπωμένη κάτω από το κρουασάν για να κρατήσει στη θέση της. Εάν προσθέσουμε γεμίσματα, τοποθετούμε το κατά μήκος του πλατύτερου τμήματος του τριγώνου πριν τυλιχτεί σε ρολό.

ΒΗΜΑ 13
Λυγίζουμε τις άκρες των κρουασάν προς τα μέσα και μετά μεταφέρετε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε με ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

ΒΗΜΑ 14
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε το χτυπημένο αυγό με μια πρέζα αλάτι και χρησιμοποιούμε για να γλασάρουμε γενναιόδωρα τα κρουασάν. Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει και μετά αφήνουμε να κρυώσει σε συρμάτινες σχάρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα απολαυστικό πρωινό με βασική συνταγή τη βάφλα

Πώς μπορούν τα αυγά να αλλάξουν τον μεταβολισμό σας;

Εύκολες και νόστιμες τηγανίτες μπανάνας

Γιατί δεν χάνω κιλά παρά την προσπάθειά μου;

Τα 7 φρούτα με τις χαμηλότερες θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon