Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αλμυρά κριτσίνια καρδιά: Ετοιμάζουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς

Αλμυρά κριτσίνια καρδιά: Ετοιμάζουμε κριτσίνια αλμυρά σε σχήμα καρδιάς

Κριτσίνια αλμυρά καρδιά: Έίναι ένα αλμυρό αρτοσκεύασμα της ιταλικής και της ελληνικής κουζίνας, το οποίο ξεροψήνεται τυλιγμένο κυρίως σε σουσάμι, που αποτελεί ένα χορταστικό σνακ για το γραφείο και το σχολείο.


Πολλές φορές ψάχνουμε να φτιάξουμε ένα σνακ για τη δουλειά, το οποίο να είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα που τρώμε συνήθως. Ένα τέτοιο ιδιαίτερο γεύμα μπορεί να δημιουργηθεί με τα πιο απλά υλικά: νερό, αλεύρι και μαγιά! Φτιάξε τα πιο αφράτα και νόστιμα κριτσίνια που έχεις φάει ποτέ!

Υλικά συνταγής:

  • 2 1/2 φλιτζάνια πολύ ζεστό νερό
  • 2 συσκευασίες ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο μείγμα 3 τυριών (ή φρέσκια παρμεζάνα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να καθίσει μέχρι να αφρατέψει – περίπου 5 λεπτά.
  • Εάν χρησιμοποιούμε μίξερ βάσης, χρησιμοποιούμε ένα εξάρτημα με γάντζο ζύμης. Προσθέτουμε τρία φλιτζάνια με αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε το μίξερ να ζυμώσει το ψωμί για 5 λεπτά. Αν φτιάχνουμε το ψωμί με το χέρι, μόλις προσθέσουμε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί – περίπου 1 ώρα.
  • Χτυπάμε τη ζύμη, την αναποδογυρίζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι με ζεστό νερό στην κάτω σχάρα του φούρνου και θερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Το ζεστό νερό θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα μπαστουνάκια του ψωμιού να γίνουν κρούστα.
  • Κόβουμε ελαφρά το τριμμένο τυρί για να γίνουν μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου και αδειάζουμε στην επιφάνεια εργασίας,
    πίσω από την περιοχή που θα διαμορφώσουμε τις καρδιές.

  • Καλύπτουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 20 ίσα κομμάτια.
  • Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι σχηματίζοντας ένα μακρόστενο κομμάτι 18 ιντσών. Αφού γίνει κάθε μακρόστενο κομμάτι, το τυλίγουμε σταθερά στο μείγμα τυριών. Δημιουργούμε σχήματα καρδιάς και συνεχίζουμε στα επόμενα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε 10 καρδιές σε κάθε ταψί. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Το τυρί πρέπει να ροδίσει και θα δούμε λίγο χρυσαφί στο κάτω μέρος της καρδιάς. Αλείφουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο. Παγώνουν καλά όταν τυλίγονται σφιχτά σε αλουμινόχαρτο ή σε σακούλα κατάψυξης. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

9 δώρα που μπορείς να φτιάξεις για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια εν μέσω πανδημίας

Διάλειμμα με υγιεινά σνακ για τους μικρούς μαθητές

Επτά νόστιμα σνακ που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon