Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κριθαράκι: Συνταγή για κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Κριθαράκι: Συνταγή για κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Το χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο δεν έχει σημασία, το βάζεις να βγάλει τα ζουμάκια του και να κοκκινίσει, κάπου-κάπου το ‘τσιμπάς” με το πιρούνι να δεις αν μαλάκωσε και αυτό είναι.


Η πρώτη και καλύτερη λεπτομέρεια σε τέτοιου είδους συνταγές με κριθαράκι είναι πως το πιο κατάλληλο είναι το κριθαράκι ολικής άλεσης, υπογράφω για το αποτέλεσμα! Σπυρωτό, μελωμένο, στο επόμενο ζέσταμα προσθέτεις λίγο νερό, ζεσταίνεις και το τρως σαν να το έχεις μαγειρέψει μόλις! Το χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο δεν έχει σημασία, το βάζεις να βγάλει τα ζουμάκια του και να κοκκινίσει, κάπου-κάπου το ‘τσιμπάς” με το πιρούνι να δεις αν μαλάκωσε και αυτό είναι.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
  • 12ο0 γραμμάρια χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1200ml ζεστό νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το ξύδι και το δαφνόφυλλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν το χταπόδι κοκκινίσει, βγάλει όλα του τα υγρά και να μαλακώσει, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που προετοιμάσαμε το χταπόδι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον τοματοπελτέ και το κρασί, ανακατεύουμε και «ξύνουμε» την κατσαρόλα με την κουτάλα.
  • Μόλις μελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι, το χταπόδι, 500ml από το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 20’ και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό σε δύο δόσεις.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και μόλις χυλώσει το κριθαράκι, περίπου 20’ μετά, αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε το χταπόδι με το κριθαράκι με φρέσκο θυμάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σκόρδο με ελαιόλαδο: Το ισχυρότερο αντιβιοτικό στο σπίτι σας

Διατροφικά tips για καλή ποιότητα ύπνου

Ωμέγα 3: Βασικές πηγές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Εύκολη συνταγή για μεξικάνικα λαζάνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon