Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κριθαράκι: Συνταγή για κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Κριθαράκι: Συνταγή για κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Το χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο δεν έχει σημασία, το βάζεις να βγάλει τα ζουμάκια του και να κοκκινίσει, κάπου-κάπου το ‘τσιμπάς” με το πιρούνι να δεις αν μαλάκωσε και αυτό είναι.


Η πρώτη και καλύτερη λεπτομέρεια σε τέτοιου είδους συνταγές με κριθαράκι είναι πως το πιο κατάλληλο είναι το κριθαράκι ολικής άλεσης, υπογράφω για το αποτέλεσμα! Σπυρωτό, μελωμένο, στο επόμενο ζέσταμα προσθέτεις λίγο νερό, ζεσταίνεις και το τρως σαν να το έχεις μαγειρέψει μόλις! Το χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο δεν έχει σημασία, το βάζεις να βγάλει τα ζουμάκια του και να κοκκινίσει, κάπου-κάπου το ‘τσιμπάς” με το πιρούνι να δεις αν μαλάκωσε και αυτό είναι.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
  • 12ο0 γραμμάρια χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1200ml ζεστό νερό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το ξύδι και το δαφνόφυλλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Όταν το χταπόδι κοκκινίσει, βγάλει όλα του τα υγρά και να μαλακώσει, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Στην ίδια κατσαρόλα που προετοιμάσαμε το χταπόδι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον τοματοπελτέ και το κρασί, ανακατεύουμε και «ξύνουμε» την κατσαρόλα με την κουτάλα.
  • Μόλις μελώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι, το χταπόδι, 500ml από το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για 20’ και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό σε δύο δόσεις.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και μόλις χυλώσει το κριθαράκι, περίπου 20’ μετά, αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε το χταπόδι με το κριθαράκι με φρέσκο θυμάρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σκόρδο με ελαιόλαδο: Το ισχυρότερο αντιβιοτικό στο σπίτι σας

Διατροφικά tips για καλή ποιότητα ύπνου

Ωμέγα 3: Βασικές πηγές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Εύκολη συνταγή για μεξικάνικα λαζάνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σαλάτα φαλάφελ - Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή

Σαλάτα φαλάφελ :Είναι τέλειο για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Δοκιμάστε το με διάφορα λαχανικά και σάλτσες για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εκδοχή!

Χορτοφαγικά Burgers - Απόλαυση χωρίς κρέας

Χορτοφαγικά Burgers: Τα vegan μπέργκερ είναι μια υπέροχη εναλλακτική στα κλασικά μπιφτέκια, γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και γεύση. Φτιάχνονται εύκολα με όσπρια, λαχανικά και μπαχαρικά.

Amatriciana - Η πιο γευστική συνταγή με λίγα υλικά

Μακαρόνια Amatriciana: Η μακαρονάδα αλα Αματριτσιάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, με καταγωγή από την περιοχή του Λάτσιο και την πόλη Αμάτριτσε. Η συνταγή αυτή συνδυάζει ζυμαρικά με guanciale

 Το Πλιγούρι και η Υγεία των Νευρών

Πλιγούρι :Η βιταμίνη Β1 και η βιταμίνη Β6 βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Επιπλέον, το πλιγούρι παρέχει πολύ μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να μειώνει την ένταση των μυών και το στρες στο σώμα.

Close Icon