Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κριθαράκι σπανάκι: Χορταστικό κριθαράκι με φέτα και σπανάκι

Κριθαράκι σπανάκι: Χορταστικό κριθαράκι με φέτα και σπανάκι

Κριθαράκι σπανάκι: Γαρνίρετε με άφθονο φρέσκο άνηθο, και κάπως έτσι, έχετε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο σε χρόνο ρεκόρ! 



Αυτό το κριθαράκι με σπανάκι με λεμόνι με φέτα είναι ένα από τα αγαπημένα χορτοφαγικά γεύματα που ετοιμάζουμε όταν δεν έχουμε χρόνο. Το κριθαράκι μαγειρεύεται όπως πρέπει, στη συνέχεια αρωματίζεται με φρέσκο λεμόνι, σπανάκι και θρυμματισμένη φέτα. Γαρνίρετε με άφθονο φρέσκο άνηθο, και κάπως έτσι, έχετε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο σε χρόνο ρεκόρ! Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κύριο φαγητό χωρίς κρέας όταν έρχονται φίλοι για δείπνο. Η συνταγή είναι εύκολη —απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μεγάλο τηγάνι!


Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή

  • Γρήγορη παρασκευή: Το πανεύκολο κριθαράκι σπανάκι με λεμόνι συνδυάζεται γρήγορα! Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 20 με 25 λεπτά για να γίνει.
  • Ένα τηγάνι: Το κριθαράκι ψήνεται απευθείας στο τηγάνι, οπότε το καθάρισμα είναι εύκολο. Το μαγείρεμα στο ίδιο τηγάνι – αντί να το βράσετε χωριστά – αφήνει το άμυλο των ζυμαρικών να πήξει ελαφρώς τη σάλτσα. Αυτή η μέθοδος δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα, χωρίς πολύ λάδι.
  • Ικανοποιητικό μεσημεριανό ή βραδινό: Είναι νόστιμο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο! Αν κάνετε διπλή παρτίδα, διατηρείται καλά στο ψυγείο.
  • Προσαρμόσιμο: Προσθέστε ένα αυγό για επιπλέον πρωτεΐνη, σερβίρετε με διαφορετική πρωτεΐνη στο πλάι, προσθέστε περισσότερα μυρωδικά…αυτό το πιάτο είναι ευέλικτο, οπότε κάντε το δικό σας!

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο ασκαλώνιο, κομμένο σε κύβους (περίπου ½ φλιτζάνι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • ⅔ φλιτζάνι κριθαράκι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένη φέτα (για γαρνίρισμα)
  • Φρέσκος άνηθος (για γαρνίρισμα, περίπου 3 κουταλιές της σούπας)

Οδηγίες

  • Σοτάρουμε τα αρωματικά: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ασκαλώνιο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ασκαλώνια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέστε το κριθαράκι: Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι, ρίξτε το για να επικαλυφθεί. Ρίξτε ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει al dente, για 10 με 12 λεπτά.
  • Τελειώστε και σερβίρετε: Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σπανάκι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το σπανάκι. Δοκιμάζουμε και πασπαλίζουμε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Μοιράζετε το κριθαράκι σε μπολ, προσθέτετε από πάνω φέτα και άνηθο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντικές είναι οι βιταμίνες για τον οργανισμό μας;

Ποιες τροφές βελτιώνουν την όρασή μας;

Ένα ποτήρι χυμό παντζάρι την ημέρα κρατά την υπέρταση μακριά

Υγιεινά συστατικά που μπορούν να νοστιμίσουν στην σαλάτα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon