Κριθαράκι σπανάκι: Γαρνίρετε με άφθονο φρέσκο άνηθο, και κάπως έτσι, έχετε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο σε χρόνο ρεκόρ!
Αυτό το κριθαράκι με σπανάκι με λεμόνι με φέτα είναι ένα από τα αγαπημένα χορτοφαγικά γεύματα που ετοιμάζουμε όταν δεν έχουμε χρόνο. Το κριθαράκι μαγειρεύεται όπως πρέπει, στη συνέχεια αρωματίζεται με φρέσκο λεμόνι, σπανάκι και θρυμματισμένη φέτα. Γαρνίρετε με άφθονο φρέσκο άνηθο, και κάπως έτσι, έχετε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο σε χρόνο ρεκόρ! Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κύριο φαγητό χωρίς κρέας όταν έρχονται φίλοι για δείπνο. Η συνταγή είναι εύκολη —απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μεγάλο τηγάνι!
Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή
- Γρήγορη παρασκευή: Το πανεύκολο κριθαράκι σπανάκι με λεμόνι συνδυάζεται γρήγορα! Αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 20 με 25 λεπτά για να γίνει.
- Ένα τηγάνι: Το κριθαράκι ψήνεται απευθείας στο τηγάνι, οπότε το καθάρισμα είναι εύκολο. Το μαγείρεμα στο ίδιο τηγάνι – αντί να το βράσετε χωριστά – αφήνει το άμυλο των ζυμαρικών να πήξει ελαφρώς τη σάλτσα. Αυτή η μέθοδος δημιουργεί μια λαχταριστή σάλτσα, χωρίς πολύ λάδι.
- Ικανοποιητικό μεσημεριανό ή βραδινό: Είναι νόστιμο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο! Αν κάνετε διπλή παρτίδα, διατηρείται καλά στο ψυγείο.
- Προσαρμόσιμο: Προσθέστε ένα αυγό για επιπλέον πρωτεΐνη, σερβίρετε με διαφορετική πρωτεΐνη στο πλάι, προσθέστε περισσότερα μυρωδικά…αυτό το πιάτο είναι ευέλικτο, οπότε κάντε το δικό σας!
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο ασκαλώνιο, κομμένο σε κύβους (περίπου ½ φλιτζάνι)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, για γεύση
- ⅔ φλιτζάνι κριθαράκι
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι baby σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
- 3 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένη φέτα (για γαρνίρισμα)
- Φρέσκος άνηθος (για γαρνίρισμα, περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
Οδηγίες
- Σοτάρουμε τα αρωματικά: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ασκαλώνιο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ασκαλώνια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε το κριθαράκι: Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι, ρίξτε το για να επικαλυφθεί. Ρίξτε ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει al dente, για 10 με 12 λεπτά.
- Τελειώστε και σερβίρετε: Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το σπανάκι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το σπανάκι. Δοκιμάζουμε και πασπαλίζουμε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Μοιράζετε το κριθαράκι σε μπολ, προσθέτετε από πάνω φέτα και άνηθο.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube