Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέπες DIY: Τα 5 καλύτερα υλικά για να γεμίσετε τις κρέπες σας

Κρέπες DIY: Τα 5 καλύτερα υλικά για να γεμίσετε τις κρέπες σας

Κρέπες DIY: Αυτές οι λεπτές αποχρώσεις στη γεύση και την υφή δίνουν στις κρέπες, επιτρέποντας σε μια μυριάδα γεμίσεων να λάμπουν έντονα.


Ελαφριές, λεπτές και απίστευτα ευέλικτες, οι κρέπες έχουν κερδίσει τους ουρανίσκους παντού. Για να φτιάξετε μια καλή κρέπα, είναι απαραίτητο πρώτα να ετοιμάσετε ένα καλό κουρκούτι, το οποίο γίνεται με αλεύρι, γάλα, αυγά και βούτυρο και πρέπει να είναι αρκετά ρευστό ώστε να ντύσετε το τηγάνι σας ομοιόμορφα αλλά αρκετά πηχτό ώστε να χωράει ό,τι γεμίζετε.  Με καταγωγή από τη Γαλλία, αυτές οι λεπτές τηγανίτες έχουν μια φυσικά γλυκιά γεύση που προσφέρεται για μια φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία γεμίσεων. Αυτές οι λεπτές αποχρώσεις στη γεύση και την υφή δίνουν στις κρέπες, επιτρέποντας σε μια μυριάδα γεμίσεων να λάμπουν έντονα, από απλά κλασικά όπως χυμός λεμονιού και ζάχαρη άχνη μέχρι πιο περίτεχνους συνδυασμούς.

Ανανάς και καραμέλα

Ο ανανάς δεν είναι ίσως το πρώτο συστατικό που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τη γαλλική μαγειρική, συμπεριλαμβανομένων των κρέπες. Ομοίως, το dulce de leche, ένα βασικό επιδόρπιο της Λατινικής Αμερικής, αναμφισβήτητα δεν είναι γαλλικό. Αλλά ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, και το καλό που κάνουμε, γιατί οι γαλλικές κρέπες, οι τροπικοί ανανάδες και η λατινοαμερικανική dulce de leche τυχαίνει να κάνουν έναν νικητήριο συνδυασμό. Η απαλή αλλά σφιχτή υφή της κρέπας χωράει τέλεια τη γοητευτική καλοσύνη του dulce de leche, ενώ ο ανανάς σκάει για να δώσει ένα φύλλο τάρτας στην εξαιρετική γλυκύτητα της σάλτσας.

Χαβιάρι και κρέμα γάλακτος

Για μια πραγματικά εκλεπτυσμένη λήψη, προσπαθήστε να σκεφτείτε το πιο ακριβό συστατικό που μπορείτε να αγοράσετε με χρήματα και βάλτε το στις κρέπες σας. Συγκεκριμένα, προτείνουμε να προσθέσετε μερικές μικρές κουταλιές χαβιάρι σε συνδυασμό με λίγη κρέμα φρεϊς για να εξουδετερώσετε την αλμύρα των αυγών του ψαριού. Τόσο απλό είναι. Και η υπόθεση είναι επίσης απλή. Αν το χαβιάρι και η κρέμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξαιρετική επίδραση στα μπλίνι, αυτές τις μικρές ρωσικές τηγανίτες που φτιάχνονται με φαγόπυρο, γιατί να μην τις βάλετε σε μια κρέπα; Λειτουργεί εξίσου καλά και δεν χρειάζεται καν να μαγειρέψετε εκτός από το να φτιάξετε την ίδια την κρέπα. Απλώς το σερβίρετε με λίγο χαβιάρι και κρέμα γάλακτος στο πλάι και οι καλεσμένοι σας μπορούν να μαγειρέψουν όσες γαρνιτούρες θέλουν.

Τιραμισού

Δεν μπορείς να βάλεις ακριβώς ένα τιραμισού σε μια κρέπα. Είναι πολύ μεγάλο και βαρύ. η κρέπα δεν κρατούσε. Αλλά μπορείτε να βάλετε ένα αποδομημένο τιραμισού σε μια κρέπα και θα χαρείτε που το κάνατε. Η ιδέα προέρχεται από τον σεφ Michael Symon, έναν συχνό οικοδεσπότη στο Food Network. Απλώς γεμίστε την προετοιμασμένη κρέπα σας με τυρί μασκαρπόνε, βανίλια, καφέ εσπρέσο, ζάχαρη άχνη, κρέμα γάλακτος, ρούμι και μια πρέζα αλάτι για να αναδείξετε όλες αυτές τις εκπληκτικές γεύσεις. Σερβίρετε τα όλα με κοσκινισμένη σκόνη κακάο από πάνω, ακριβώς όπως ένα πραγματικό τιραμισού.

Χυμός λεμονιού και ζάχαρη άχνη

Όσον αφορά τις κρέπες, η βασική, πιο απλή συνταγή που μπορείτε να βρείτε, εκτός από το να τις φάτε εντελώς σκέτες, είναι να τις βάλετε με ζάχαρη άχνη και μερικές στύβες φρέσκου χυμού λεμονιού. Αλλά βασικό και απλό δεν σημαίνει βαρετό, σε καμία περίπτωση. Αυτός ο γλυκός και τάρτος συνδυασμός αναδεικνύει τη μεταξένια υφή και τις λεπτές γεύσεις της κρέπας, γεμίζοντας το στόμα σας με μια έκρηξη ζάχαρης με υπαινιγμούς παιδικής απληστίας.

Γραβιέρα και ζαμπόν

Ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί είναι ένα θαύμα απλότητας, με το τέλειο μείγμα κρέατος, τυριού και ψωμιού. Μια κρέπα ζαμπόν και γραβιέρα λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Η γραβιέρα είναι το ιδανικό τυρί για χρήση σε αυτό το σενάριο λόγω της ιδιαίτερης κρεμώδους υφής του όταν λιώνει, καθώς και της γεμάτη γεύση του. Εν τω μεταξύ, το ζαμπόν συνδυάζεται καλά με τη γραβιέρα καθώς το καθένα αναδεικνύει την ελαφρώς καπνιστή γεύση του άλλου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστές κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυρί

Ποια μαγειρεμένα φαγητά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη;

Φτιάξτε εύκολες σπιτικές κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν

Εύκολες υγιεινές σπιτικές κρέπες.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon