Κρέμα φυστικιού αιγίνης: Αυτή η σπιτική κρέμα φιστικιού είναι πλούσια, κρεμώδης και με γεύση ξηρών καρπών, καθιστώντας την μια απολαυστική προσθήκη στις γαστρονομικές σας δημιουργίες.
Αυτή η σπιτική κρέμα φιστικιού είναι πλούσια, κρεμώδης και με γεύση ξηρών καρπών, καθιστώντας την μια απολαυστική προσθήκη στις γαστρονομικές σας δημιουργίες.
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι φιστίκια (ανάλατα)
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι ή λάδι με ουδέτερο άρωμα (όπως σταφυλέλαιο ή ηλιέλαιο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Ετοιμάζουμε τα φιστίκια:
Αν τα φιστίκια δεν έχουν ήδη ξεφλουδιστεί, ξεφλουδίστε τα για να πάρετε 1 φλιτζάνι φιστίκια με κέλυφος.
- Ανακατεύοντας τα φιστίκια:
Τοποθετήστε τα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πασπαλίζουμε ή ανακατεύουμε μέχρι να αλεσθούν τα φιστίκια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε:
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη στα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και το μείγμα να αρχίσει να μαζεύεται.
- Προσθέστε λάδι και εκχύλισμα βανίλιας:
Με τον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίξτε σταδιακά το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Ξύστε τις πλευρές του επεξεργαστή ή του μπλέντερ όπως χρειάζεται.
- Προσαρμόστε τη συνοχή:
Εάν η κρέμα φιστικιού είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη, μια κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε αλάτι (προαιρετικά):
Δοκιμάστε την κρέμα φιστικιού και προσθέστε μια πρέζα αλάτι αν θέλετε. Αυτό ενισχύει τη γεύση, αλλά είναι προαιρετικό ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε την κρέμα φιστικιού σε ένα καθαρό βάζο ή αεροστεγές δοχείο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.
Χρήση:
- Απλώστε την κρέμα φιστικιού σε τοστ, τηγανίτες ή βάφλες.
- Χρησιμοποιήστε το ως γέμιση για αρτοσκευάσματα, κέικ ή μπισκότα.
- Ανακατεύουμε με γιαούρτι ή πλιγούρι βρώμης για πρόσθετη γεύση.
- Απολαύστε το κατευθείαν από το βάζο ως νόστιμη απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube