Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάψυξη του κρέατος

Κρέας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάψυξη του κρέατος

Κρέας: Η κατάψυξη του κρέατος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία του φαγητού και να αποφύγετε να χαλάσει.


Ανάλογα με την κοπή και τον τύπο του κρέατος, τα άψητα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν στον καταψύκτη και να παραμείνουν σε υψηλή διατροφική ποιότητα από 1-2 μήνες.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις σωστές οδηγίες για την αποθήκευση και την κατάψυξη του κρέατος προκειμένου να διασφαλίσετε την ασφάλειά του και να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτό το άρθρο θα πραγματευθεί τη σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης του κρέατος.

Η σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης του κρέατος

Η ασφαλής αποθήκευση μπορεί να προστατεύσει το κρέας από την ποιότητα και την απώλεια γεύσης καθώς και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) σημειώνει ότι η ασφαλής αποθήκευση κρέατος στον καταψύκτη στους 0 ° F (-18 ° C) μειώνει τη θερμοκρασία σε σημείο που αναστέλλει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη βακτηρίων.

Οι θερμότερες θερμοκρασίες από αυτό μπορούν να επιτρέψουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο κρέας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο. Γι’ αυτό το κρέας που αποθηκεύεται στο ψυγείο διατηρείται συνήθως μόνο για λίγες ημέρες. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά όχι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ώστε να εμποδίσουν το φαγητό να χαλάσει.

Η σωστή κατάψυξη προστατεύει επίσης από τα παθογόνα βακτήρια, τα οποία είναι τα βακτήρια που κρύβονται πίσω από τις ασθένειες, οι οποίες προκαλούνται από το αλλοιωμένο φαγητό αλλά είναι επίσης υπεύθυνα και για την τροφική δηλητηρίαση.

Η ασφαλής αποθήκευση προστατεύει επίσης το κρέας από τη γεύση και την απώλεια ποιότητας. Ορισμένες ενώσεις στο κρέας οξειδώνονται και διασπώνται αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή απώλεια της γεύσης.

Οι σωστές τεχνικές αποθήκευσης – όπως το κάπνισμα και η κατάψυξη – μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας ή στην πρόληψη μερικής ή όλης απώλειας της ποιότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σαλτσα μανιταριών & πατάτες ριζολέ

Όταν ο πολιτισμένος κόσμος πάσχει διατροφικά

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon