Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάψυξη του κρέατος

Κρέας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάψυξη του κρέατος

Κρέας: Η κατάψυξη του κρέατος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία του φαγητού και να αποφύγετε να χαλάσει.



Ανάλογα με την κοπή και τον τύπο του κρέατος, τα άψητα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν στον καταψύκτη και να παραμείνουν σε υψηλή διατροφική ποιότητα από 1-2 μήνες.


Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις σωστές οδηγίες για την αποθήκευση και την κατάψυξη του κρέατος προκειμένου να διασφαλίσετε την ασφάλειά του και να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτό το άρθρο θα πραγματευθεί τη σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης του κρέατος.

Η σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης του κρέατος

Η ασφαλής αποθήκευση μπορεί να προστατεύσει το κρέας από την ποιότητα και την απώλεια γεύσης καθώς και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) σημειώνει ότι η ασφαλής αποθήκευση κρέατος στον καταψύκτη στους 0 ° F (-18 ° C) μειώνει τη θερμοκρασία σε σημείο που αναστέλλει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη βακτηρίων.

Οι θερμότερες θερμοκρασίες από αυτό μπορούν να επιτρέψουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο κρέας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο. Γι’ αυτό το κρέας που αποθηκεύεται στο ψυγείο διατηρείται συνήθως μόνο για λίγες ημέρες. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά όχι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ώστε να εμποδίσουν το φαγητό να χαλάσει.

Η σωστή κατάψυξη προστατεύει επίσης από τα παθογόνα βακτήρια, τα οποία είναι τα βακτήρια που κρύβονται πίσω από τις ασθένειες, οι οποίες προκαλούνται από το αλλοιωμένο φαγητό αλλά είναι επίσης υπεύθυνα και για την τροφική δηλητηρίαση.

Η ασφαλής αποθήκευση προστατεύει επίσης το κρέας από τη γεύση και την απώλεια ποιότητας. Ορισμένες ενώσεις στο κρέας οξειδώνονται και διασπώνται αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή απώλεια της γεύσης.

Οι σωστές τεχνικές αποθήκευσης – όπως το κάπνισμα και η κατάψυξη – μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας ή στην πρόληψη μερικής ή όλης απώλειας της ποιότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σαλτσα μανιταριών & πατάτες ριζολέ

Όταν ο πολιτισμένος κόσμος πάσχει διατροφικά

Τέσσερις τρόποι για να αυξήσεις την απορρόφηση σιδήρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon