Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Το φιλέτο μαρινάρεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.



Αυτή η συνταγή για χοιρινό φιλέτο γλασέ με σκόρδο και μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που είναι τέλειο για ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση. Το φιλέτο μαριναρίζεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.


Συστατικά:

  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που ξανασφραγίζεται και περιχύστε το χοιρινό με τη μαρινάδα. Κλείστε τη σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι όλη τη νύχτα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  4. Αφαιρέστε το χοιρινό φιλέτο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε το χοιρινό φιλέτο στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°F (63°C).
  6. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ψηθεί για 5-7 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Μόλις ψηθεί το χοιρινό φιλέτο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  8. Κόψτε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες 1/2 ίντσας και περιχύστε το γλάσο σκόρδου μελιού από πάνω. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το χοιρινό φιλέτο με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας. Οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις της μαρινάδας συνδυάζονται τέλεια με το τρυφερό χοιρινό φιλέτο, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το σπανάκι και τα μούρα στη  λίστα προϊόντων «Dirty Dozen» με τα περισσότερα φυτοφάρμακα 

Ένας πολυτελής συνδυασμός για ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα

Φτιάχνοντας τα καλύτερα κρητικά εδέσματα

Μαγειρεύουμε χτένια σε τηγάνι με σκορδοβούτυρο λεμονιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon