Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Κρέας συνταγή: Φιλέτο χοιρινό γλασέ με σκόρδο και μέλι

Το φιλέτο μαρινάρεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αυτή η συνταγή για χοιρινό φιλέτο γλασέ με σκόρδο και μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που είναι τέλειο για ένα δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή μια ειδική περίσταση. Το φιλέτο μαριναρίζεται σε μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα με μέλι, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μερικά άλλα υλικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και γευστικό χοιρινό φιλέτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά:

  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα που ξανασφραγίζεται και περιχύστε το χοιρινό με τη μαρινάδα. Κλείστε τη σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι όλη τη νύχτα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  4. Αφαιρέστε το χοιρινό φιλέτο από τη μαρινάδα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε το χοιρινό φιλέτο στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 145°F (63°C).
  6. Όσο ψήνεται το χοιρινό, ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να ψηθεί για 5-7 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  7. Μόλις ψηθεί το χοιρινό φιλέτο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  8. Κόψτε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες 1/2 ίντσας και περιχύστε το γλάσο σκόρδου μελιού από πάνω. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το χοιρινό φιλέτο με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας. Οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις της μαρινάδας συνδυάζονται τέλεια με το τρυφερό χοιρινό φιλέτο, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σπανάκι και τα μούρα στη  λίστα προϊόντων «Dirty Dozen» με τα περισσότερα φυτοφάρμακα 

Ένας πολυτελής συνδυασμός για ένα ιδιαίτερο μεσημεριανό γεύμα

Φτιάχνοντας τα καλύτερα κρητικά εδέσματα

Μαγειρεύουμε χτένια σε τηγάνι με σκορδοβούτυρο λεμονιού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χλωροφύλλη: Η τροφή της αιώνιας νεότητας;

Χλωροφύλλη: Η χλωροφύλλη δεν είναι ένα μαγικό φίλτρο για την αιώνια νιότη. Ωστόσο, τα οφέλη του για την υγεία και η πιθανή συμβολή του στη διατήρηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης το καθιστούν σημαντική προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκιμάστε ένα φλιτζάνι με νερό για να δείτε αν τα αυγά είναι φρέσκα!

Αυγά : Το τεστ με κύπελλο νερού είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγξετε τη φρεσκάδα των αυγών. Είναι γρήγορο, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να σας σώσει από το να φάτε ένα κακό αυγό.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μανιταρόπιτα;

Μανιταρόπιτα συνταγή: Η μανιταρόπιτα είναι μια αλμυρή απόλαυση που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις των μανιταριών με μια κρεμώδη γέμιση και μια ξεφλουδισμένη κρούστα.

Close Icon