Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρασί ή μπύρα: Η προτίμηση στο ποτό επηρεάζει την ποιότητα της διατροφής;

Κρασί ή μπύρα: Η προτίμηση στο ποτό επηρεάζει την ποιότητα της διατροφής;

Κρασί ή μπύρα: Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι προτιμούν να πίνουν κυρίως μπύρα έχουν γενικά χειρότερη διατροφή από εκείνους που επιλέγουν το κρασί.



Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι προτιμούν να πίνουν κυρίως μπύρα έχουν γενικά χειρότερη διατροφή από εκείνους που επιλέγουν το κρασί. Η έρευνα, που εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες και τα είδη αλκοολούχων ποτών που καταναλώνουν οι συμμετέχοντες, έδειξε ότι η επιλογή ποτού μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το συνολικό πρότυπο διατροφής τους. Συγκεκριμένα, οι λάτρεις της μπύρας φαίνεται να καταναλώνουν πιο συχνά ανθυγιεινά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιγότερα θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα και λαχανικά. Αντίθετα, οι λάτρεις του κρασιού συχνά συνοδεύουν το ποτό τους με πιο υγιεινές τροφές, όπως φρέσκα λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης.

Η διαφορά αυτή στις διατροφικές συνήθειες μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, στις κοινωνικές και πολιτισμικές συνήθειες που συνδέονται με κάθε ποτό. Το κρασί συχνά καταναλώνεται σε συνδυασμό με το φαγητό, κυρίως σε μεσογειακού τύπου γεύματα που βασίζονται σε ισορροπημένα πιάτα με πολλά λαχανικά. Η μπύρα, από την άλλη, συνδέεται περισσότερο με χαλαρές κοινωνικές συναθροίσεις, όπου τα συνοδευτικά φαγητά είναι συνήθως τηγανητά ή πολύ επεξεργασμένα, όπως πατατάκια, φτερούγες κοτόπουλου ή χάμπουργκερ. Αυτά τα φαγητά αυξάνουν τις θερμίδες και μειώνουν τη θρεπτική αξία της συνολικής διατροφής.

Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν και ψυχολογικές διαφορές που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές. Οι λάτρεις του κρασιού τείνουν να είναι πιο προσεκτικοί με τη διατροφή τους, επιλέγοντας τροφές που προωθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Από την άλλη, οι λάτρεις της μπύρας μπορεί να μην δίνουν την ίδια σημασία στην ποιότητα της διατροφής, προτιμώντας πιο «επιεικείς» επιλογές.

Οι διατροφικές αυτές διαφορές έχουν και επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες χρόνιες ασθένειες. Αντίθετα, η πιο ισορροπημένη διατροφή που συνηθίζεται από τους λάτρεις του κρασιού, πλούσια σε λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης, συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς και στη γενικότερη ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί συνδυάζουμε το κρασί με τους ξηρούς καρπούς και τη μπύρα με τα πατατάκια;

Λίγο κρασί την ώρα του γεύματος μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες διαβήτη τύπου 2

Το κόκκινο κρασί ίσως σας προστατεύσει από τον κορωνοϊό

Η κατανάλωση του κόκκινου κρασιού σε μικρές δώσεις βοηθάει στην υπέρταση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρύδια: Το μυστικό για να παραμείνετε υγιείς όλο τον χειμώνα

Καρύδια: Τα καρύδια είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο που μπορεί να συμβάλει στην υγεία μας, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την άφιξη του ψυχρού καιρού, οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας αλλάζουν, και τα καρύδια είναι ιδανικά

Κανέλα: Το κλειδί για γερό ανοσοποιητικό;

Κανέλα: Η κανέλα, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μπαχαρικά, δεν είναι μόνο μια γευστική προσθήκη στη διατροφή μας, αλλά προσφέρει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, με κυριότερο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Η επιλογή μεταξύ μαύρου και πράσινου τσαγιού είναι συχνά θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά και οι δύο τύποι τσαγιού προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές στην επεξεργασία τους

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η πιο γευστική σούπα για τον χειμώνα

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα μανιτάρια να προσφέρουν μοναδική γεύση και την κρέμα να προσδίδει μια αίσθηση απαλότητας

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Close Icon