Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κουραμπιέδες αμύγδαλο: Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κουραμπιέδες αμύγδαλο: Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Κουραμπιέδες αμύγδαλο: Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το κλίμα είναι εορταστικό. Φτιάξτε κουραμπιέδες με ολόκληρα αμύγδαλα και πασπαλίστε τους με ζάχαρη άχνη, συμμετέχοντας στις γιορτές με τα πιο νόστιμα γλυκά και κεράσματα.


Οι κουραμπιέδες είναι μαζί με τα μελομακάρονα το κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικο γλυκό, που θα κάνει το σπίτι σου να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα, θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε αφήσει με ένα εξαιρετικό γλυκό, που μπορείς να καταναλώσεις πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ, όλες τις ώρες δηλαδή, αλλά και κακά τα ψέματα, κάθε εποχή.

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό θα χρειαστούμε :

  • 1 κούπα 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας (30 ml) κονιάκ
  • 3 1/4 κούπες (390 – 410 γρ) αλεύρι μαλακό
  • 3 κουταλάκια κοφτά (8-10 γρ) μπέικιν
  • 1 1/2κούπα (150 γρ.) αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C
  • Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (10 – 15 λεπτά περίπου). Προσθέστε τη βανίλια, τον κρόκο, την κανέλα, το αλάτι και το κονιάκ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και να γίνει αφράτο.
  • Σε ένα άλλο σκεύος, αναμίξτε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσθέστε όλα τα αμύγδαλα και το περισσότερο αλεύρι στο μίγμα βουτύρου (αφήστε 2 κουταλιές αλεύρι, τις οποίες θα τις προσθέσετε μόνο αν κολλήσει η ζύμη).
  • Ανακατέψτε απαλά μέχρι να πάρετε μία απαλή ζύμη. Μην ανακατέψετε για πολλή ώρα, για να μείνει αφράτο το μίγμα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και αν το μίγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέστε 1-2 κουταλιές επιπλέον αλεύρι.
  • Κάντε μπαλάκια, βαλτε τα στο ταψί και κάντε τα πλατιά στο χέρι σας. Πιέστε τα ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό σας για να κάνετε ένα μικρό βαθούλωμα. Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφήστε τους κουραμπιέδες πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν πολύ καλά. Τέλος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και οι κουραμπιέδες σας είναι έτοιμοι.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το άκρως Χριστουγεννιάτικο γλυκάκι και καλή τύχη.. Γιατί βλέπω ήδη τα μικρά κουραμπιεδάκια, να εξαφανίζονται σε μία μέρα!

Καλή σας όρεξη!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφικές συμβουλές για τα εορταστικά καλέσματα

Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες

Πόσο μας παχαίνουν οι πειρασμοί των γιορτών

Γλυκά Χριστουγέννων: πόσες θερμίδες έχουν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon