Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πώς να φτιάξετε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης;

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Πώς να φτιάξετε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης;

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Το Κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ψωμί, δημοφιλές στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το απολαμβάνουν σε όλη την Ελλάδα ως αγαπημένο σνακ ή πρωινό.


Το Κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό ψωμί, δημοφιλές στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το απολαμβάνουν σε όλη την Ελλάδα ως αγαπημένο σνακ ή πρωινό. Η παρασκευή κουλουριών στο σπίτι μπορεί να είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας την απλότητα με τα νόστιμα αποτελέσματα. Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά:

  • 500 γρ αλεύρι για ψωμί
  • 1 πακέτο (7g) ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 ml ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός για να φτιάξετε κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ενεργοποιήστε τη μαγιά: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ξερή μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αυτό δείχνει ότι η μαγιά είναι ενεργή.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς και το ελαιόλαδο.
Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάστε τη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα για περίπου 1-1,5 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C (390°F) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τρυπήστε την για να απελευθερωθεί ο αέρας και χωρίστε τη σε ίσα μέρη. Τυλίξτε κάθε μέρος σε ένα μακρύ σχοινί και διαμορφώστε το σε κύκλο, επικαλύπτοντας ελαφρά τις άκρες για να σφραγιστούν.
Βουτήξτε κάθε δαχτυλίδι κουλούρι σε ένα μπολ με νερό και μετά σε ένα πιάτο γεμάτο με σουσάμι, φροντίζοντας να στρώσουν ομοιόμορφα την επιφάνεια.


Τοποθετούμε τις ροδέλες κουλουρίου στο έτοιμο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρουμε.
Απολαύστε το σπιτικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ ή τσάι για μια απολαυστική γεύση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σχολικό κυλικείο και παιδική διατροφή

Η χειρότερη και η καλύτερη τροφή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Φτιάξτε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης

Πες ναι στο πρωινό, κάνει καλό σε μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon