Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.


Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 2 λίτρα νερού
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Αφήστε το να βράσει και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  3. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1-1.5 ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και να ξεκολλάει εύκολα από τα κόκαλα.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στη σούπα.
  6. Αφήστε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτή η κοτόσουπα είναι ιδανική για κρύες μέρες και προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά σε κάθε γουλιά!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθόσουπα: Μια διαφορετική συνταγή

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Βραστό φαγητό: Μια πιο υγιεινή εναλλακτική χωρίς λάδι

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Close Icon