Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

Κοτόσουπα: Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.

Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε μια νόστιμη κοτόσουπα.


Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό), κομμένο σε μερίδες
  • 2 λίτρα νερού
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίξτε το νερό. Αφήστε το να βράσει και αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  3. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 1-1.5 ώρα, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό και να ξεκολλάει εύκολα από τα κόκαλα.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στη σούπα.
  6. Αφήστε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Αυτή η κοτόσουπα είναι ιδανική για κρύες μέρες και προσφέρει ζεστασιά και θρεπτικά συστατικά σε κάθε γουλιά!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθόσουπα: Μια διαφορετική συνταγή

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Βραστό φαγητό: Μια πιο υγιεινή εναλλακτική χωρίς λάδι

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας

Pescatarian: Μια ισορροπημένη προσέγγιση διατροφής

Pescatarian: Μια δίαιτα ψαρέματος προσφέρει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που συνδυάζει τα οφέλη των φυτικών τροφών, των πρωτεϊνών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα ψάρια.

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Close Icon