Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόσουπα, το φάρμακο για τη γρίπη

Κοτόσουπα, το φάρμακο για τη γρίπη

Το κρύο έπιασε για τα καλά και η «εποχή της γρίπης» είναι γεγονός. Αν την «αρπάξατε» λοιπόν, ή αν θέλετε απλά να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στην γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα, δεν έχετε παρά να εναποθέσετε τις ελπίδες σας σε ένα εναλλακτικό φάρμακο, στην πατροπαράδοτη κοτόσουπα.

Τελικά οι γιαγιάδες μας δεν είχαν άδικο όταν μας έφτιαχναν κάθε λογής σούπες για το κρυολόγημα. Γνωστή και ως «φυσική» πενικιλίνη, η κοτόσουπα είναι στην κορυφή της λίστας των τροφών για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Βοηθάει στην απόφραξη της μύτης και στο «άνοιγμα» του αναπνευστικού συστήματος.

Η κοτόσουπα περιέχει επίσης ουσίες που συμβάλλουν στην αραίωση της βλέννας στους πνεύμονες και στην καταπολέμηση της πνευμονικής φλεγμονής. Τέλος, μαλακώνει τον ταλαιπωρημένο από τον βήχα λαιμό.

Η παρασκευή της είναι ιδιαίτερα απλή και μπορείτε να την φτιάξετε ανά πάσα στιγμή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Ένα μικρό κοτόπουλο

  • Ένα φλυτζανάκι ρύζι 

  • Μία κουταλιά βούτυρο 

  • Αλάτι 

  • Πιπέρι

  • Ένα αυγό 

  • Ένα λεμόνι. 

Προαιρετικά προσθέστε λαχανικά για επιπλέον προστασία (πιπεριά, καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.). Βράζουμε το κοτόπουλο για μία ώρα. Το βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τα κόκαλα. Στραγγίζουμε το ζουμί και προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι, λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει για δεκαπέντε λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βράζουμε για είκοσι λεπτά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Για το αυγολέμονο χτυπάμε ένα αυγό και το ζουμί ενός λεμονιού (ή δύο αν σας αρέσει πιο ξινό) σε ένα πιάτο. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το βάζουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, για να μην κόψει. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Close Icon