Κοτόσουπα κουρκουμάς: Ο ζωμός κουρκουμά στην συγκεκριμένη συνταγή βοηθά την πέψη και είναι και πολύ γευστικός παρόλο που χρησιμοποιείται το στεγνό στήθος κοτόπουλου για να γίνει η σούπα.
Είτε θέλετε να χάσετε βάρος, να τονώσετε τον οργανισμό σας ή να συντηρήσετε το βάρος που ήδη έχετε, τότε καλό θα ήταν να βάλετε στην ζωή σας την πρωτεΐνη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πρωτεΐνη σαν συστατικό είναι αν όχι το σημαντικότερο, τότε το πιο βασικό για μια υγιεινή διατροφή. Υπάρχουν συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που είναι ικανές να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε από τις έντονες προπονήσεις σας στο γυμναστήριο, να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει για το υπόλοιπο της ημέρας. Μια τέτοια συνταγή είναι και η κοτόσουπα με κουρκουμά. Ο ζωμός κουρκουμά στην συγκεκριμένη συνταγή, βοηθά την πέψη και είναι και πολύ γευστικός παρόλο που χρησιμοποιείτε το στεγνό στήθος κοτόπουλου για να γίνει η συγκεκριμένη σούπα.
Τα συστατικά είναι απλά και αποτελούνται από:
- 2 κομμάτια των 180 γρ. στήθoς κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και λιγο παραπάνω για επάλειψη
- 200 γρ. noodles ή φιδέ ψιλό (που το μαγειρέυετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
- Μακρύ κόκκινο τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
- Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες για το σερβίρισμα
- Σχοινόπρασο σε φέτες για το σερβίρισμα
- Φύλλα μέντας για το σερβίρισμα
- Πάστα κουρκουμά
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο πιππέρι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο κουρκουμά
- 2 μικρά ψιλοκομμένα κόκκινα τσίλι
- 1 χούφτα κάσιους ψιλοκομμένα ή κομμένα στη μέση ανάλογα με το γούστο σας
- 3 κοτσάνια ψιλοτριμμένα λεμονόχορτου (μόνο ο εσωτερικός πυρήνας)
- 6 κόκκινα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- Χυμός από 1 λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας τριμμένη
- 2 φύλλα λάιμ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
Για την πάστα μπαχαρικών, χτυπήστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει πάστα. Κόψτε το κοτόπουλο κατά μήκος και αλείψτε του 2 κουταλιές της σούπας πάστα μπαχαρικών και ψύξτε για 1 ώρα. Έπειτα θα ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και θα προσθέσετε την υπόλοιπη πάστα μπαχαρικών ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε όλα τα υλικά του ζωμού, εκτός από το πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, ξαναζεσταίνετε το ζωμό σε μια καθαρή κατσαρόλα και ανακατέψτε με το πιπέρι. Αλείψτε με λάδι ένα τηγάνι για κάρβουνα και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο στη σχάρα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Τέλος, μοιράζουμε τα noodles και το ζωμό σε μπολ. Περιχύνουμε με κοτόπουλο, τσίλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο και μέντα για το σερβίρισμα και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πιάτο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube