Κοτόσουπα γάλα καρύδας: Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Πειραματιστείτε με το γάλα καρύδας, προσθέτοντάς το στην παραδοσιακή κοτόσουπα που ετοιμάζετε.
Έχετε να ξαναφάει κοτόσουπα με γάλα καρύδας; Δοκιμάστε το! Η γεύση θα σας εκπλήξει! Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όπως το ακούτε, αλλά θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι πιο γλυκιά κοτόσουπα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! Αποτελεί ένα θρεπτικό και ζεστό πιάτο, το οποίο μπορείτε να το γευτείτε και την άνοιξη!
Προσθέστε γάλα καρύδας στη σούπα σας
Υλικά συνταγής:
- 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 8 λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
- 2 κοτσάνια λεμονιού, αφαιρέστε τη σκληρή εξωτερική μερίδα, χρησιμοποιώντας μόνο την τρυφερή μερίδα, κομμένο σε κομμάτια και ελαφρώς θρυμματισμένο με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού
- 1/2 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες (αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί εάν το κοτόπουλο είναι ελαφρώς κατεψυγμένο)
- 1/2 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κ.σ. σως ψαριού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 λάιμ, τον χυμό τους (ξεκινήστε με 1/4 φλιτζάνι προσθέστε περισσότερα στη γεύση)
- 1 κ.σ. ξύσμα από λάιμ τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- πάστα τσίλι (προαιρετικά)
- μαγειρεμένο λευκό ρύζι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα για σούπα προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο, την πάστα κάρυ, τη ζάχαρη και το κρεμμύδι και βράστε.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σως ψαριού. Μειώστε τη φωτιά στο μέσο και τα σιγοβράζετε μέχρι το κοτόπουλο να είναι λευκό και σφιχτό, περίπου 4 λεπτά.
- Προσθέστε το αλάτι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ και τον βασιλικό και θερμαίνετε ακριβώς κάτω από το βράσιμο, περίπου 3 λεπτά.
- Σερβίρετε τη σούπα με λευκό ρύζι, επιπλέον βασιλικό και πάστα τσίλι, αν θέλετε.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube