Κοτόπουλο βούτυρο: Μια συνταγή για το κοτόπουλο με βούτυρο, για μια νοστιμιά με λίγες θερμίδες
Υπάρχει ένας πιο υγιεινός τρόπος παρασκευής αυτού του κοτόπουλου, από αυτόν που όλοι ξέρουμε και είναι πολύ νόστιμος. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο; Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή για το κοτόπουλο με βούτυρο, για μια νοστιμιά με λίγες θερμίδες.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2
κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
5 ντομάτες, πολτοποιημένες
2 πράσινες πιπεριές , κομμένες
στη μέση 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 στήθη κοτόπουλου, ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι
τυρόπηγμα
Αλάτι κατά τη γεύση
3 ξυλάκια κανέλας 4 κουταλιές της σούπας κόκκινα γαρύφαλλα τσίλι σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
Προετοιμασία:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μισή πάστα σκόρδου, το αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού από το κόκκινο τσίλι σε σκόνη και το τυρόπηγμα. Προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο μείγμα για μία ώρα.
2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κάρδαμο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αφήνουμε το λάδι να μουλιάσει στο άρωμα και τη γεύση τους για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατεύουμε τα υλικά, φροντίζοντας να μην καούν, μέχρι η πάστα να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας μαζί με το αλάτι, τον κουρκουμά σε σκόνη και την υπόλοιπη σκόνη κόκκινου τσίλι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό στον πελτέ ντομάτας και να έχουμε ένα πηχτό, σκούρο κόκκινο μείγμα.
4. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε αυτό προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Σοτάρουμε, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και να ροδίσει. Θυμηθείτε να γυρίσετε το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ψημένο από όλες τις πλευρές.
5. Τώρα, στο μείγμα ντομάτας προσθέστε μισό φλιτζάνι γάλα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κλείνουμε το γκάζι και γαρνίρουμε το βούτυρο κοτόπουλο με τα πράσινα τσίλι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Και τέλος! Το νόστιμο και χαμηλών θερμίδων κοτόπουλο σας είναι έτοιμο!
Τι κάνει αυτή την εκδοχή του κοτόπουλου βουτύρου χαμηλή σε θερμίδες;
Για αρχή, παραλείψαμε την κρέμα και αντ’ αυτού προσθέσαμε γάλα με χαμηλά λιπαρά. Στη συνέχεια, επιλέξαμε να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή με στήθη κοτόπουλου που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Για να μην αναφέρουμε, μαγειρεύονται εύκολα με αυτό.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube