Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο βούτυρο: Υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο και βούτυρο με λίγες θερμίδες

Κοτόπουλο βούτυρο: Υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο και βούτυρο με λίγες θερμίδες

Κοτόπουλο βούτυρο: Μια συνταγή για το κοτόπουλο με βούτυρο, για μια νοστιμιά με λίγες θερμίδες



Υπάρχει ένας πιο υγιεινός τρόπος παρασκευής αυτού του κοτόπουλου, από αυτόν που όλοι ξέρουμε και είναι πολύ νόστιμος. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο; Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή για το κοτόπουλο με βούτυρο, για μια νοστιμιά με λίγες θερμίδες.


Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2
κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
5 ντομάτες, πολτοποιημένες
2 πράσινες πιπεριές , κομμένες
στη μέση 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 στήθη κοτόπουλου, ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι
τυρόπηγμα
Αλάτι κατά τη γεύση
3 ξυλάκια κανέλας 4 κουταλιές της σούπας κόκκινα γαρύφαλλα τσίλι σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών

Προετοιμασία:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μισή πάστα σκόρδου, το αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού από το κόκκινο τσίλι σε σκόνη και το τυρόπηγμα. Προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο μείγμα για μία ώρα.

2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κάρδαμο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αφήνουμε το λάδι να μουλιάσει στο άρωμα και τη γεύση τους για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη πάστα σκόρδου και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατεύουμε τα υλικά, φροντίζοντας να μην καούν, μέχρι η πάστα να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.

3. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας μαζί με το αλάτι, τον κουρκουμά σε σκόνη και την υπόλοιπη σκόνη κόκκινου τσίλι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό στον πελτέ ντομάτας και να έχουμε ένα πηχτό, σκούρο κόκκινο μείγμα.

4. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε αυτό προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Σοτάρουμε, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και να ροδίσει. Θυμηθείτε να γυρίσετε το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ψημένο από όλες τις πλευρές.

5. Τώρα, στο μείγμα ντομάτας προσθέστε μισό φλιτζάνι γάλα και το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κλείνουμε το γκάζι και γαρνίρουμε το βούτυρο κοτόπουλο με τα πράσινα τσίλι και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Και τέλος! Το νόστιμο και χαμηλών θερμίδων κοτόπουλο σας είναι έτοιμο!

Τι κάνει αυτή την εκδοχή του κοτόπουλου βουτύρου χαμηλή σε θερμίδες;
Για αρχή, παραλείψαμε την κρέμα και αντ’ αυτού προσθέσαμε γάλα με χαμηλά λιπαρά. Στη συνέχεια, επιλέξαμε να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή με στήθη κοτόπουλου που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Για να μην αναφέρουμε, μαγειρεύονται εύκολα με αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

To πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου πριν το μαγείρεμα είναι μεγάλο λάθος

Κοτόπιτα σε γάστρα: Μια viral συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη;

Τι να μαγειρέψετε απόψε το βράδυ για το οικογενειακό τραπέζι;

Ποια είναι τα φαγητά που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon