Κοτόπουλο συνταγή: Μια πρωτότυπη συνταγή με μπούτια κοτόπουλου, που σιγοβράζουν σε μια πλούσια πεντανόστιμη σάλτσα με κρεμμύδι, μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να αναδειχθούν τα αρώματα.
Δοκιμάστε και ερωτευτείτε αυτό το υπέροχο πιάτο. Συνδυάστε το κοτόπουλο με λαχανικά στον ατμό, ρύζι, πουρέ λαχανικών ή μακαρόνια και θα έχετε ένα εντυπωσιακό και χορταστικό μεσημεριανό. Τυπικά, οτιδήποτε σερβίρεται με σάλτσα εμπίπτει στην κατηγορία του “comfort food” και είναι εξαιρετικά λιπαρό και άρα ανθυγιεινό. Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου όμως, θα τα ψήσουμε στο τηγάνι χωρίς πέτσα και με ελάχιστη ποσότητα λαδιού. Τι υλικά όμως θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη και πρωτότυπη λιχουδιά; Ας δούμε παρακάτω!
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 8 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα χωρίς πέτσα
- 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3/4 φλιτζάνι σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό κοτόπουλου τύπου κνορ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισμα
Ας δούμε τώρα πώς θα το μαγειρέψουμε!
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.
- Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
- Καρυκεύουμε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να γυαλίσει.
- Στεγνώστε τα μπούτια του κοτόπουλου χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο μείγμα αλευριού-μπαχαρικών να καλυφθεί και από τις δύο πλευρές. Τινάξτε το περιττό αλεύρι.
- Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι χωρίς να το γεμίσετε και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια.
- Καρυκεύουμε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο και το αλεύρι για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
- Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού-μπαχαρικών στα κρεμμύδια και ανακατέψτε να καλυφθούν και να ενωθούν.
- Επειτα, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.
- Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή.
- Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο και σιγοβράστε.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι:
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψάκι και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι.
- Στριφογυριστε το κοτόπουλο να καλυφθεί με σάλτσα και βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
- Σερβίρετε με συνοδευτικό της αρεσκείας σας και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι
Αυτό το πιάτο, πραγματικά θα εντυπωσιάσει και εσάς αλλά και την οικογένειά ή τους καλεσμένους σας. Η σάλτσα του, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube