Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Σαλάτα κοτόπουλου μπιστρό με σάλτσα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κοτόπουλο συνταγή: Σαλάτα κοτόπουλου μπιστρό με σάλτσα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κοτόπουλο συνταγή: Ετοιμάστε μια πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα με κοτόπουλο, προσθέτοντας προσούτο για έξτρα γεύση. Μια ιδανική σαλάτα για καθημερινό γεύμα στη δουλειά, αλλά και για ένα επίσημο τραπέζι.



Έχετε στο μυαλό σας να δημιουργήσετε ένα κομψό και ντελικάτο δείπνο για δύο, για υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις; Η σαλάτα κοτόπουλου με παρμεζάνα και προσούτο είναι η τέλεια επιλογή! Η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης σαλάτας θέλει λίγο παραπάνω χρόνο από τον συνηθισμένο, αλλά δε θα χρειαστεί να φτιάξετε κάποιο άλλο κυρίως πιάτο. Δημιουργήστε ένα ελαφρύ φαγητό για δύο και συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


Μία συνταγή γεμάτη γεύση και απόλαυση

Υλικά συνταγή:

  • 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 40γρ ροζ ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 φέτες προσούτο (25γρ)
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (180γρ), χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 20γρ παρμεζάνα
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδου, θρυμματισμένη
  • 1 μαρούλι baby, φύλλα χωρισμένα (75γρ)
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι σε ένα μικρό, ρηχό μπολ, ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια, ανακατεύουμε για να τα αναμείξουμε και το αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Απλώνουμε το προσούτο σε ένα μικρό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και και στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε κομμάτια με το χέρι.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε αρκετό νερό μόνο για να βυθίσουμε το κοτόπουλο.
  • Σιγοβράζουμε και καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για επτά λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έναν πάγκο χάραξης.
  • Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τη παρμεζάνα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μαρούλι και μια μικρή πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε στο μπολ και μεταφέρουμε το μισό μαρούλι σε ένα ρηχό μπολ και από πάνω βάζουμε τον μισό δυόσμο και τα μισά ραπανάκια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σαλάτα, δυόσμο και τουρσί ραπανάκια.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες 1 εκατοστού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα, χωρίζοντάς το ελαφρώς σε φέτες. Ραντίζουμε την κορυφή του κοτόπουλου με το λάδι, τρίβουμε πάνω από την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με το θρυμματισμένο προσούτο.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδέες για ένα light δείπνο

Εύκολα χαβανέζικα σνακ κοτόπουλου

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Δοκιμάστε κοτόσουπα με γάλα καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon