Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο συνταγή: Σαλάτα κοτόπουλου μπιστρό με σάλτσα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κοτόπουλο συνταγή: Σαλάτα κοτόπουλου μπιστρό με σάλτσα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κοτόπουλο συνταγή: Ετοιμάστε μια πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα με κοτόπουλο, προσθέτοντας προσούτο για έξτρα γεύση. Μια ιδανική σαλάτα για καθημερινό γεύμα στη δουλειά, αλλά και για ένα επίσημο τραπέζι.


Έχετε στο μυαλό σας να δημιουργήσετε ένα κομψό και ντελικάτο δείπνο για δύο, για υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις; Η σαλάτα κοτόπουλου με παρμεζάνα και προσούτο είναι η τέλεια επιλογή! Η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης σαλάτας θέλει λίγο παραπάνω χρόνο από τον συνηθισμένο, αλλά δε θα χρειαστεί να φτιάξετε κάποιο άλλο κυρίως πιάτο. Δημιουργήστε ένα ελαφρύ φαγητό για δύο και συνοδέψτε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Μία συνταγή γεμάτη γεύση και απόλαυση

Υλικά συνταγή:

  • 1 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 40γρ ροζ ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 φέτες προσούτο (25γρ)
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (180γρ), χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 20γρ παρμεζάνα
  • 4 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδου, θρυμματισμένη
  • 1 μαρούλι baby, φύλλα χωρισμένα (75γρ)
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι σε ένα μικρό, ρηχό μπολ, ανακατεύουμε για να διαλύσουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα ραπανάκια, ανακατεύουμε για να τα αναμείξουμε και το αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  • Απλώνουμε το προσούτο σε ένα μικρό ταψί φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει. Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και και στη συνέχεια θρυμματίζουμε σε κομμάτια με το χέρι.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε αρκετό νερό μόνο για να βυθίσουμε το κοτόπουλο.
  • Σιγοβράζουμε και καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για επτά λεπτά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έναν πάγκο χάραξης.
  • Εν τω μεταξύ, τρίβουμε τη παρμεζάνα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μαρούλι και μια μικρή πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε στο μπολ και μεταφέρουμε το μισό μαρούλι σε ένα ρηχό μπολ και από πάνω βάζουμε τον μισό δυόσμο και τα μισά ραπανάκια. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη σαλάτα, δυόσμο και τουρσί ραπανάκια.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες 1 εκατοστού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα, χωρίζοντάς το ελαφρώς σε φέτες. Ραντίζουμε την κορυφή του κοτόπουλου με το λάδι, τρίβουμε πάνω από την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με το θρυμματισμένο προσούτο.

Καλή απόλαυση!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδέες για ένα light δείπνο

Εύκολα χαβανέζικα σνακ κοτόπουλου

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Δοκιμάστε κοτόσουπα με γάλα καρύδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon