Συστατικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
- 8 φέτες μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
- Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου, ρίγανη και βασιλικό.
- Τυλίξτε κάθε στήθος κοτόπουλου με 2 φέτες μπέικον, φροντίζοντας να καλύψει όλο το στήθος.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα τυλιγμένα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι το μπέικον να γίνει ελαφρώς τραγανό. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέστε τις κομμένες φέτες μελιτζάνας στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις ψηθεί η μελιτζάνα, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου πάνω από τις φέτες μελιτζάνας στο τηγάνι.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανό το μπέικον.
- Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το πιάτο είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή μια ειδική περίσταση. Το σίγουρο είναι ότι η απόλαυση του πιάτου αυτού θα σας μείνει αξέχαστη και, σίγουρα, θα θέλετε να επαναλάβετε τη συνταγή.