Υλικά:
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος (ή για ελαφρύτερη εκδοχή, 200 γρ. γιαούρτι)
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Μοσχοσίτα (προαιρετικά, για γεύση)
- Φρέσκο λεμόνι (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Προσθήκη κρεμμυδιού και σκόρδου: Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το σκόρδο να αρωματιστεί.
- Προσθήκη των σπανακιών: Ρίξτε το σπανάκι στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά και να μαραθούν τα σπανάκια. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 3-4 λεπτά.
- Κρέμα γάλακτος: Μόλις το σπανάκι έχει μαραθεί, προσθέστε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι) και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Αν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε το κοτόπουλο με σπανάκι ζεστό, με μια πασπαλίτσα φρέσκιας μοσχοσίτας αν επιθυμείτε. Ένα κομμάτι λεμόνι στο πλάι θα δώσει μια φρέσκια νότα στο πιάτο.
Αυτό το πιάτο μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, πατάτες ή ακόμα και με μια φρέσκια σαλάτα. Είναι ιδανικό για καθημερινά γεύματα, αλλά και για ειδικές περιστάσεις. Καλό φαγητό!