Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με πέστο: Το πιο νόστιμο ζουμερό κοτόπουλο που δεν είναι καθόλου βαρετό

Κοτόπουλο με πέστο: Το πιο νόστιμο ζουμερό κοτόπουλο που δεν είναι καθόλου βαρετό

Κοτόπουλο με πέστο: Το κοτόπουλο με πέστο είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κοτόπουλου με την αρωματική και πλούσια γεύση του πέστο βασιλικού.


Το κοτόπουλο με πέστο είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την τρυφερότητα του κοτόπουλου με την αρωματική και πλούσια γεύση του πέστο βασιλικού. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι, σαλάτα ή ακόμα και ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  • 2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού (σπιτικό ή έτοιμο)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Φρέσκος βασιλικός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία κοτόπουλου: Αν τα φιλέτα κοτόπουλου είναι πολύ παχιά, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση κατά μήκος, για να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν γρηγορότερα. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
  2. Μαγείρεμα κοτόπουλου: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι πλήρως μαγειρεμένα στο εσωτερικό τους (η θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 75°C). Αν χρειάζεται, μαγειρέψτε τα σε δόσεις.
  3. Προσθήκη πέστο: Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, μειώστε τη φωτιά και προσθέστε 2-3 κουταλιές πέστο πάνω από τα φιλέτα. Ανακατέψτε ελαφρώς για να καλυφθεί το κοτόπουλο με το πέστο και αφήστε το για 1-2 λεπτά για να ζεσταθεί το πέστο.
  4. Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το κοτόπουλο για επιπλέον γεύση και να γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού για φρεσκάδα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με συνοδευτικά όπως ρύζι, σαλάτα ή ζυμαρικά.

Συμβουλές:

  • Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο ή καβουρδισμένα κουκουνάρια στο πέστο.
  • Αν προτιμάτε να κάνετε το πιάτο πιο ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κοτόπουλου χωρίς την πέτσα και να ψήσετε το κοτόπουλο στο φούρνο για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.

Το κοτόπουλο με πέστο είναι γρήγορο, υγιεινό και γεμάτο γεύση, ιδανικό για κάθε περίσταση!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια νόστιμη εναλλακτική επιλογή για πολέντα

3 Συνταγές για να αξιοποιήσετε τα λαχανικά της εποχής

Λεμονάτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι

Κοτόσουπα: Tο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για τις κρύες ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Ένας οδηγός για υγεία και ευεξία

Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Εστιάζοντας σε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή, να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να νιώσετε πιο δυνατοί και υγιείς.

Ζυμαρικά: Κι όμως έχουν πολλά οφέλη

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ευέλικτα πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα και προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, εφόσον καταναλώνεται με μέτρο και σε συνδυασμό με θρεπτικά συστατικά. Αν και τα ζυμαρικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό γουακαμόλε;

DIY guacamole: Φτιάχνοντας το δικό σας guacamole, όχι μόνο απολαμβάνετε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα, αλλά προσθέτετε και μια μεξικάνικη πινελιά στην κουζίνα σας.

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Close Icon