Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Συνδυάστε την τραγανότητα του αμυγδάλου με ζουμερό κοτόπουλο και απολαύστε μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Από μικρά παιδιά όλοι μας ακούγαμε το πόσο καλό μας κάνει το να τρώμε κοτόπουλο. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πόσα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται μέσα σε ένα ξηρό καρπό όπως το αμύγδαλο. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε μία μαγειρική πανδαισία; Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό! Ο γευστικός συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών είναι νοστιμότατος και όσοι δεν τον έχουν δοκιμάσει καλό θα ήταν να το κάνουν σύντομα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καταπλήξει στα σίγουρα αφού είναι λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με καβουρντισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Αυτό η συνταγή κοτόπουλου με κρούστα αμύγδαλου θα προσφέρει υπέροχη γεύση σε εσάς και τους φίλους σας αν αποφασίσετε να τους κάνετε το τραπέζι.

Τα συστατικά είναι λίγα και υγιεινά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Όταν προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω υλικά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας δίνονται παρακάτω για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βήμα 1

Αφαιρέστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί μαγειρικής, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης σε πάχος ομοιόμορφο και όχι πολύ χοντρό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα, και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί. Αφήστε να καθίσει στο μπολ για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τις 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να το καλύψει.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά βάλτε το κοτόπουλο στο λάδι για να τηγανιστεί. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας μια φορά μόνο και κρατήστε το πολύ μέχρι 8 λεπτά συνολικά. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Όσο εύκολο φαίνεται σαν συνταγή τόσο νόστιμο είναι. Μπορείτε επίσης να το προσφέρετε ως finger food πριν από ένα επίσημο δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon