Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Συνδυάστε την τραγανότητα του αμυγδάλου με ζουμερό κοτόπουλο και απολαύστε μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.



Από μικρά παιδιά όλοι μας ακούγαμε το πόσο καλό μας κάνει το να τρώμε κοτόπουλο. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πόσα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται μέσα σε ένα ξηρό καρπό όπως το αμύγδαλο. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε μία μαγειρική πανδαισία; Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό! Ο γευστικός συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών είναι νοστιμότατος και όσοι δεν τον έχουν δοκιμάσει καλό θα ήταν να το κάνουν σύντομα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καταπλήξει στα σίγουρα αφού είναι λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με καβουρντισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Αυτό η συνταγή κοτόπουλου με κρούστα αμύγδαλου θα προσφέρει υπέροχη γεύση σε εσάς και τους φίλους σας αν αποφασίσετε να τους κάνετε το τραπέζι.


Τα συστατικά είναι λίγα και υγιεινά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Όταν προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω υλικά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας δίνονται παρακάτω για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βήμα 1

Αφαιρέστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί μαγειρικής, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης σε πάχος ομοιόμορφο και όχι πολύ χοντρό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα, και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί. Αφήστε να καθίσει στο μπολ για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τις 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να το καλύψει.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά βάλτε το κοτόπουλο στο λάδι για να τηγανιστεί. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας μια φορά μόνο και κρατήστε το πολύ μέχρι 8 λεπτά συνολικά. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Όσο εύκολο φαίνεται σαν συνταγή τόσο νόστιμο είναι. Μπορείτε επίσης να το προσφέρετε ως finger food πριν από ένα επίσημο δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon