Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Συνδυάστε την τραγανότητα του αμυγδάλου με ζουμερό κοτόπουλο και απολαύστε μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Από μικρά παιδιά όλοι μας ακούγαμε το πόσο καλό μας κάνει το να τρώμε κοτόπουλο. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πόσα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται μέσα σε ένα ξηρό καρπό όπως το αμύγδαλο. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε μία μαγειρική πανδαισία; Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό! Ο γευστικός συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών είναι νοστιμότατος και όσοι δεν τον έχουν δοκιμάσει καλό θα ήταν να το κάνουν σύντομα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καταπλήξει στα σίγουρα αφού είναι λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με καβουρντισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Αυτό η συνταγή κοτόπουλου με κρούστα αμύγδαλου θα προσφέρει υπέροχη γεύση σε εσάς και τους φίλους σας αν αποφασίσετε να τους κάνετε το τραπέζι.

Τα συστατικά είναι λίγα και υγιεινά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Όταν προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω υλικά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας δίνονται παρακάτω για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βήμα 1

Αφαιρέστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί μαγειρικής, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης σε πάχος ομοιόμορφο και όχι πολύ χοντρό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα, και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί. Αφήστε να καθίσει στο μπολ για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τις 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να το καλύψει.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά βάλτε το κοτόπουλο στο λάδι για να τηγανιστεί. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας μια φορά μόνο και κρατήστε το πολύ μέχρι 8 λεπτά συνολικά. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Όσο εύκολο φαίνεται σαν συνταγή τόσο νόστιμο είναι. Μπορείτε επίσης να το προσφέρετε ως finger food πριν από ένα επίσημο δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon