Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια νόστιμη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο που κερδίζει τις εντυπώσεις

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Συνδυάστε την τραγανότητα του αμυγδάλου με ζουμερό κοτόπουλο και απολαύστε μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Από μικρά παιδιά όλοι μας ακούγαμε το πόσο καλό μας κάνει το να τρώμε κοτόπουλο. Επίσης όλοι γνωρίζουμε πόσα θρεπτικά συστατικά συγκεντρώνονται μέσα σε ένα ξηρό καρπό όπως το αμύγδαλο. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν σε μία μαγειρική πανδαισία; Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό! Ο γευστικός συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών είναι νοστιμότατος και όσοι δεν τον έχουν δοκιμάσει καλό θα ήταν να το κάνουν σύντομα. Η παρακάτω συνταγή θα σας καταπλήξει στα σίγουρα αφού είναι λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με καβουρντισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Αυτό η συνταγή κοτόπουλου με κρούστα αμύγδαλου θα προσφέρει υπέροχη γεύση σε εσάς και τους φίλους σας αν αποφασίσετε να τους κάνετε το τραπέζι.

Τα συστατικά είναι λίγα και υγιεινά. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Όταν προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω υλικά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας δίνονται παρακάτω για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βήμα 1

Αφαιρέστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί μαγειρικής, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης σε πάχος ομοιόμορφο και όχι πολύ χοντρό.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα, και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί. Αφήστε να καθίσει στο μπολ για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή τις 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε με το κοτόπουλο μέχρι να το καλύψει.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά βάλτε το κοτόπουλο στο λάδι για να τηγανιστεί. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντας μια φορά μόνο και κρατήστε το πολύ μέχρι 8 λεπτά συνολικά. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Όσο εύκολο φαίνεται σαν συνταγή τόσο νόστιμο είναι. Μπορείτε επίσης να το προσφέρετε ως finger food πριν από ένα επίσημο δείπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon