Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια αντισυμβατική και πεντανόστιμη συνταγή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια αντισυμβατική και πεντανόστιμη συνταγή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Η κρούστα αμυγδάλου στο κοτόπουλο είναι αυτή που προσφέρει υπέροχη γεύση αλλά και τραγανότητα.



Αν νομίζατε ότι τα αμύγδαλα είναι απλώς ένα συστατικό που ανακατεύετε με τις σαλάτες σας, τότε σίγουρα τα έχετε υποτιμήσει φοβερά. Υπάρχουν συνταγές που θα σας κάνουν να ξετρελαθείτε με τα αμύγδαλα και με την χρήση τους στα φαγητά. Υπάρχουν συνταγές που θα δείτε τα αμύγδαλα να χρησιμοποιούνται ως ντιπ μέχρι και συνοδευτικό υλικό για φαγητά που φτιάχνονται σε κατσαρόλα ή ως γαρνιτούρες σε επιδόρπια. Το καλό με τα αμύγδαλα είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε κομμένα σε πολλές μορφές όπως το να τα βρείτε συσκευασμένα σε ροδέλες, κομμένα σε καρέ και σε άλλα είδη. Μπορείτε επίσης να τα κόψετε οι ίδιες και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για να διατηρηθούν φρέσκα, ώστε να έχετε πάντα μια χούφτα γύρω σας όταν τη χρειάζεστε.


Η συνταγή που θα διαβάσετε παρακάτω και χρησιμοποιεί τα αμύγδαλα και το κοτόπουλο ως βασικό συστατικό είναι εκπληκτική και είναι μια συνταγή που έχει παρατηρηθεί ότι αρέσει πολύ στα παιδιά. Είναι ουσιαστικά λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Φτιάξτε το ως δείπνο και θα δείτε ότι η κρούστα αμυγδάλου στο κοτόπουλο είναι αυτή που προσφέρει υπέροχη γεύση αλλά και ικανοποιητικά τραγανή.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, ξεφλουδισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι φυτικό για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Οδηγίες παρασκευής

Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα και θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο. Καθαρίστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης για να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο πάχος. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας, το αλεύρι καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το για να επικαλυφθεί. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού μαζί με τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά και μετά το ανακατεύουμε με το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο πάνω στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά στρώστε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με το λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας μια φορά την κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon