Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Η κρούστα αμυγδάλου στο κοτόπουλο είναι αυτή που προσφέρει υπέροχη γεύση αλλά και τραγανότητα.
Αν νομίζατε ότι τα αμύγδαλα είναι απλώς ένα συστατικό που ανακατεύετε με τις σαλάτες σας, τότε σίγουρα τα έχετε υποτιμήσει φοβερά. Υπάρχουν συνταγές που θα σας κάνουν να ξετρελαθείτε με τα αμύγδαλα και με την χρήση τους στα φαγητά. Υπάρχουν συνταγές που θα δείτε τα αμύγδαλα να χρησιμοποιούνται ως ντιπ μέχρι και συνοδευτικό υλικό για φαγητά που φτιάχνονται σε κατσαρόλα ή ως γαρνιτούρες σε επιδόρπια. Το καλό με τα αμύγδαλα είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε κομμένα σε πολλές μορφές όπως το να τα βρείτε συσκευασμένα σε ροδέλες, κομμένα σε καρέ και σε άλλα είδη. Μπορείτε επίσης να τα κόψετε οι ίδιες και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για να διατηρηθούν φρέσκα, ώστε να έχετε πάντα μια χούφτα γύρω σας όταν τη χρειάζεστε.
Η συνταγή που θα διαβάσετε παρακάτω και χρησιμοποιεί τα αμύγδαλα και το κοτόπουλο ως βασικό συστατικό είναι εκπληκτική και είναι μια συνταγή που έχει παρατηρηθεί ότι αρέσει πολύ στα παιδιά. Είναι ουσιαστικά λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Φτιάξτε το ως δείπνο και θα δείτε ότι η κρούστα αμυγδάλου στο κοτόπουλο είναι αυτή που προσφέρει υπέροχη γεύση αλλά και ικανοποιητικά τραγανή.
Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, ξεφλουδισμένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 μεγάλα αυγά
- Λάδι φυτικό για τηγάνισμα
- 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
Οδηγίες παρασκευής
Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα και θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο. Καθαρίστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης για να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο πάχος. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας, το αλεύρι καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το για να επικαλυφθεί. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού μαζί με τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά και μετά το ανακατεύουμε με το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο πάνω στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά στρώστε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με το λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας μια φορά την κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube