Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια αντισυμβατική και πεντανόστιμη συνταγή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Μια αντισυμβατική και πεντανόστιμη συνταγή

Κοτόπουλο με αμύγδαλο: Λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Η κρούστα αμυγδάλου στο κοτόπουλο είναι αυτή που προσφέρει υπέροχη γεύση αλλά και τραγανότητα.


Αν νομίζατε ότι τα αμύγδαλα είναι απλώς ένα συστατικό που ανακατεύετε με τις σαλάτες σας, τότε σίγουρα τα έχετε υποτιμήσει φοβερά. Υπάρχουν συνταγές που θα σας κάνουν να ξετρελαθείτε με τα αμύγδαλα και με την χρήση τους στα φαγητά. Υπάρχουν συνταγές που θα δείτε τα αμύγδαλα να χρησιμοποιούνται ως ντιπ μέχρι και συνοδευτικό υλικό για φαγητά που φτιάχνονται σε κατσαρόλα ή ως γαρνιτούρες σε επιδόρπια. Το καλό με τα αμύγδαλα είναι ότι μπορείτε να τα βρείτε κομμένα σε πολλές μορφές όπως το να τα βρείτε συσκευασμένα σε ροδέλες, κομμένα σε καρέ και σε άλλα είδη. Μπορείτε επίσης να τα κόψετε οι ίδιες και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για να διατηρηθούν φρέσκα, ώστε να έχετε πάντα μια χούφτα γύρω σας όταν τη χρειάζεστε.

Η συνταγή που θα διαβάσετε παρακάτω και χρησιμοποιεί τα αμύγδαλα και το κοτόπουλο ως βασικό συστατικό είναι εκπληκτική και είναι μια συνταγή που έχει παρατηρηθεί ότι αρέσει πολύ στα παιδιά. Είναι ουσιαστικά λωρίδες από στήθος κοτόπουλου με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες. Φτιάξτε το ως δείπνο και θα δείτε ότι η κρούστα αμυγδάλου στο κοτόπουλο είναι αυτή που προσφέρει υπέροχη γεύση αλλά και ικανοποιητικά τραγανή.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 3 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, ξεφλουδισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Λάδι φυτικό για τηγάνισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Οδηγίες παρασκευής

Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα και θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο. Καθαρίστε το λίπος από το στήθος κοτόπουλου και κόψτε το καθένα σε 4 κομμάτια. Με ένα σφυρί, χτυπήστε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης για να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο πάχος. Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας, το αλεύρι καλαμποκιού, το κονιάκ, τη μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το για να επικαλυφθεί. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καλαμποκιού μαζί με τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά και μετά το ανακατεύουμε με το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής. Πιέστε το κοτόπουλο πάνω στους ξηρούς καρπούς, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές και μετά στρώστε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με το λάδι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας μια φορά την κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πεντανόστιμα κολομβιανά pandebono για το πρωινό σας

Ινδικό γλυκό με αμύγδαλο και ricotta

Μια συνήθιστη ροζ πίτα με ραβέντι και αμύγδαλο

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φρούτα που βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης

Χοληστερίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Φυσικός σύμμαχος κατά της οστεοπόρωσης το πράσινο τσάι

Πράσινο Τσάι: Χάρη στα φλαβονοειδή, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του και την ικανότητά του να ενισχύει την οστική πυκνότητα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Financiers - Υπέροχα γαλλικά κεκάκια αμυγδάλου

Τα financiers είναι γαλλικά κεκάκια που φημίζονται για την ελαφριά και αφράτη υφή τους, καθώς και για τη γεύση τους από αμύγδαλο. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και συνήθως σερβίρονται με καφέ ή τσάι.

Close Icon