Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο λιαστή ντομάτα: Κοτολέτες κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

Κοτόπουλο λιαστή ντομάτα: Κοτολέτες κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

Κοτόπουλο λιαστή ντομάτα: Χρησιμοποιήστε τη γευστική έκρηξη από τις λιαστές ντομάτες έτσι ώστε να αναδείξετε το κοτόπουλό σας, μαγειρεύοντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.


Μπορείτε να κάνετε κοτολέτες κοτόπουλου απλά με ένα στήθος κοτόπουλου κομμένο στη μέση. Όμως αυτή η συνταγή θα σας δείξει πώς να φτιάξετε κοτολέτες κοτόπουλου με γεύση που θα σας απογειώσει. Ένα βάζο με λιαστές ντομάτες θα κάνει διπλή δουλειά για αυτή τη συνταγή κάνοντας το γεύμα σας υγιεινό και γευστικό ταυτόχρονα. Το γευστικό λάδι στο οποίο έχουν συσκευαστεί χρησιμοποιείται για να σοτάρουμε το κοτόπουλο και οι ντομάτες μπαίνουν στην κρεμώδη σάλτσα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 1 κιλό κοτολέτες κοτόπουλου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, συν 1 κουταλιά της σούπας λάδι από το βάζο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια λευκά
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι και πιπέρι.  
  • Ζεσταίνουμε τη λιαστή ντομάτα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να βγάλει το άρωμα της.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο (το οποίο μπορείτε προαιρετικά να έχετε κόψει σε μικρές μπουκίτσες, ώστε να ψηθεί πιο εύκολα και να έχει κάθε μπουκιά περισσότερη γεύση) και αφήστε το να πάρει χρώμα από τη μία μεριά, μέχρι να ροδίσει. Έπειτα γυρίστε το από την άλλη και αφού ψηθεί καλά, μεταφέρετε το κρεας σε ένα πιάτο.
  • Προσθέστε στις λιαστές ντομάτες που είναι ακόμα στο τηγάνι, τα κρεμμύδια και αφήστε τα για περίπου 3 λεπτά να μαγειρευτούν. Επειτα, θα δυναμώσετε τη φωτιά στην πιο ψηλή θερμοκρασία και θα προσθέσετε το κρασί.  Αφήστε τα να μαγειρευτούν και να και να μελώσουν όλα μαζί,μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, περίπου 3 λεπτά.  
  • Τέλος, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, όσο ζουμί μπορεί να έχει βγάλει το κοτόπουλο, καθώς και αλάτι και πιπέρι.  
  • Σιγοβράστε το ωραίο αυτό φαγάκι για 5-7 λεπτά και έπειτα ξαναβάλετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιχύστε το με τη σάλτσα.  
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

Έτοιμο! Μπορείτε φυσικά να το συνοδέψτε με πατάτες ή ρύζι, ή ο, τι άλλο σας αρέσει!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε μια θρεπτική κοτόσουπα με κουρκουμά για το κρύο

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Πένες με κρεμώδη σάλτσα και κοτόπουλο

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon