Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Cheddar και μπρόκολο: Μια αλμυρή απόλαυση

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Cheddar και μπρόκολο: Μια αλμυρή απόλαυση

Κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Cheddar και μπρόκολο: Aυτή η συνταγή δίνει τρυφερά και γευστικά στήθη κοτόπουλου γεμάτα με κρεμώδες τυρί τσένταρ και θρεπτικό μπρόκολο


Aυτή η συνταγή δίνει τρυφερά και γευστικά στήθη κοτόπουλου γεμάτα με κρεμώδες τυρί τσένταρ και θρεπτικό μπρόκολο. Είναι ιδανικό για ένα χορταστικό βραδινό βραδινό δείπνο σε συνδυασμό με μια συνοδευτική σαλάτα ή ψητά λαχανικά. Καλή απόλαυση!

Στήθος κοτόπουλου με τυρί Cheddar και μπρόκολο

Συστατικά:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)
Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά κάθε στήθος κοτόπουλου οριζόντια για να δημιουργήσετε μια τσέπη, προσέχοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο τυρί τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπρόκολο στον ατμό, το ελληνικό γιαούρτι, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα.

Γεμίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού τσένταρ και μπρόκολου, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα μεταξύ τους και πιέζοντάς το απαλά να σφραγιστεί.

Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74°C.

Προαιρετικά, ψήνουμε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου για άλλα 2-3 λεπτά για να ροδίσει ελαφρώς το τυρί.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πεντανόστιμη συνταγή κοτόπουλου με μελιτζάνα και μπέικον 

Συνταγή που περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο

Πώς θα κάνετε το παιδί σας να φάει μπρόκολο;

Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα συνταγή 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon