Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κοτόπουλο: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κοτόπουλο: Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό γεύμα προς την οικογένεια με κοτόπουλο και μέλι.


Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό προς την οικογένεια κοτόπουλο με μέλι, αρωματισμένο με σκόρδο, σάλτσα σόγιας, λεμόνι και τζίντζερ, σε 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο για ένα χορταστικό γεύμα.

Κοτόπουλο με μέλι

Συστατικά συνταγής:

  • 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 40 g κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½-1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, φυτικό, πίτουρο ρυζιού ή κραμβέλαιο
  • βρασμένο ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.

ΒΗΜΑ 2

Συνδυάστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή το γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε τη σάλτσα μελιού και ανακατέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μειωθεί αρκετά η σάλτσα ώστε να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Δοκιμάζετε για καρύκευμα και στύβετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, μετά σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

8 καθημερινές τροφές που δεν συνειδητοποιείτε ότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες

Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα χωρίς γλουτένη;

Ελαφριά και νόστιμα βραδινά δείπνα για όσους δεν έχουν χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon