Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κοτόπουλο: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Κοτόπουλο: Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό γεύμα προς την οικογένεια με κοτόπουλο και μέλι.



Μαγειρέψτε αυτό το φιλικό προς την οικογένεια κοτόπουλο με μέλι, αρωματισμένο με σκόρδο, σάλτσα σόγιας, λεμόνι και τζίντζερ, σε 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο για ένα χορταστικό γεύμα.


Κοτόπουλο με μέλι

Συστατικά συνταγής:

  • 4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 40 g κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ½-1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, φυτικό, πίτουρο ρυζιού ή κραμβέλαιο
  • βρασμένο ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και λίγο καρύκευμα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο.

ΒΗΜΑ 2

Συνδυάστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή το γουόκ σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε τη σάλτσα μελιού και ανακατέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μειωθεί αρκετά η σάλτσα ώστε να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Δοκιμάζετε για καρύκευμα και στύβετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται, μετά σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

8 καθημερινές τροφές που δεν συνειδητοποιείτε ότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες

Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα χωρίς γλουτένη;

Ελαφριά και νόστιμα βραδινά δείπνα για όσους δεν έχουν χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon