Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

Η συνταγή αποτελεί ένα ξεχωριστό σύνολο θρεπτικών συστατικών, το οποίο προέρχεται από χορταρικά, καλή πηγή λιπαρών (ελαιόλαδο), και άλλα συστατικά, όπως λευκό κρασί και χυμό λεμόνι.


Το κοτόπουλο, ως κύριο συστατικό της συνταγής, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το κρέας του κοτόπουλου χαρακτηρίζεται από μικρό αριθμό θερμίδων, λίγα λιπαρά και χοληστερίνη. Το κοτόπουλο έχει πολλά απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα και χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη.  Η συνταγή αποτελεί ένα ξεχωριστό σύνολο θρεπτικών συστατικών, το οποίο προέρχεται από χορταρικά (πράσο, σελινόριζα, σταμναγκάθι, μυρώνι, καυκαλήθρα, σπαράγγια), καλή πηγή λιπαρών (ελαιόλαδο), και άλλα συστατικά, όπως λευκό κρασί και χυμό λεμόνι.

 

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
150 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μικρά καρέ
20 γρ. αλεύρι
125 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
500 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
150 γρ. μυρώνι, καθαρισμένο
250 γρ. καυκαλήθρα, καθαρισμένη
250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
6 κρόκοι αυγών
10 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
χυμό λεμόνι
αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.
  3. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα.
  4. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  6. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  8. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε στην άκρη.
  9. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια στον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  10. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  11. Σουρώνουμε τον ζωμό σε σήτα και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ενώ διατηρούμε τα χόρτα στην αρχική κατσαρόλα.
  12. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
  13. Προσθέτουμε τον μάραθο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  14. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινές συνταγές με σόγια για απώλεια βάρους

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες στη ζαχαροπλαστική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon