Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας.


Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας. Επιπλέον, αποδεικνύουν την ευελιξία των μανιταριών, τα οποία, ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα για τα πρώτα πιάτα, ως συνοδευτικά ή ως γέμιση για κρέπες και άλλες νόστιμες παρασκευές. Με λίγα λόγια, κάθε συνταγή έχει το δικό της μανιτάρι!

Υλικά για 4 τεμάχια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. γλυκιά πρόβολα

2 αυγά

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 τούφα μαϊντανό

4 κλαδάκια θυμάρι

Μισή σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Φυστικέλαιο

 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας μέρος από τα κοτσάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν καλά τα δύο μισά της κοτολέτας και να συγκρατηθεί η γέμιση μέσα τους μόλις ψηθεί.

Κόβουμε επίσης το τυρί πρόβολα σε φέτες πάχους 1 εκ., σε μέγεθος κατάλληλο για να περιέχεται ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυρί σε φέτες μέσα σε δύο μανιτάρια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξεφλουδισμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Σε αυτό το σημείο, πρώτα περνάμε κάθε μανιτάρια στο αλεύρι, φροντίζοντας, μετά στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε, μετά βουτάτε τις κοτολέτες λίγες κάθε φορά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ωραίες και χρυσαφένιες.

Σε αυτό το σημείο, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.

 

Συμβουλές

Για να αποκτήσετε κοτολέτες ίδιου σχήματος, προσέξτε να επιλέξετε μανιτάρια ίδιου μεγέθους.

Σκεφτείτε ότι ο χρόνος μαγειρέματος των μανιταριών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος τους.

Όπως πάντα όταν πρόκειται για τηγανητά φαγητά, το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνονται τα μανιτάρια κατευθείαν, όταν είναι ακόμα ζεστά. Αν σας περισσέψει όμως, μπορείτε να τα διατηρήσετε για μια-δυο μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πικάντικο γιαούρτι

Ποια φαγητά πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στην Κύπρο;

Πώς να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί κατά τη διάρκεια της νηστείας;

Δοκιμάζοντας τα πιο νόστιμα πιάτα του Μετσόβου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon