Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Φτιάχνοντας πεντανόστιμες γεμιστές κοτολέτες μανιταριών

Κοτολέτες μανιταριών: Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας.



Οι κοτολέτες μανιταριών αντιπροσωπεύουν μια χορτοφαγική παραλλαγή της συνταγής με βάση το κρέας. Επιπλέον, αποδεικνύουν την ευελιξία των μανιταριών, τα οποία, ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα για τα πρώτα πιάτα, ως συνοδευτικά ή ως γέμιση για κρέπες και άλλες νόστιμες παρασκευές. Με λίγα λόγια, κάθε συνταγή έχει το δικό της μανιτάρι!


Υλικά για 4 τεμάχια

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. γλυκιά πρόβολα

2 αυγά

150 γρ. τριμμένο πεκορίνο

1 τούφα μαϊντανό

4 κλαδάκια θυμάρι

Μισή σκελίδα σκόρδο

1 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι

Φυστικέλαιο

 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας μέρος από τα κοτσάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν καλά τα δύο μισά της κοτολέτας και να συγκρατηθεί η γέμιση μέσα τους μόλις ψηθεί.

Κόβουμε επίσης το τυρί πρόβολα σε φέτες πάχους 1 εκ., σε μέγεθος κατάλληλο για να περιέχεται ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυρί σε φέτες μέσα σε δύο μανιτάρια.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξεφλουδισμένο θυμάρι, την ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Σε αυτό το σημείο, πρώτα περνάμε κάθε μανιτάρια στο αλεύρι, φροντίζοντας, μετά στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

Ρίχνουμε το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε, μετά βουτάτε τις κοτολέτες λίγες κάθε φορά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ωραίες και χρυσαφένιες.

Σε αυτό το σημείο, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.

 

Συμβουλές

Για να αποκτήσετε κοτολέτες ίδιου σχήματος, προσέξτε να επιλέξετε μανιτάρια ίδιου μεγέθους.

Σκεφτείτε ότι ο χρόνος μαγειρέματος των μανιταριών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πάχος τους.

Όπως πάντα όταν πρόκειται για τηγανητά φαγητά, το ιδανικό θα ήταν να καταναλώνονται τα μανιτάρια κατευθείαν, όταν είναι ακόμα ζεστά. Αν σας περισσέψει όμως, μπορείτε να τα διατηρήσετε για μια-δυο μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο και να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πικάντικο γιαούρτι

Ποια φαγητά πρέπει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στην Κύπρο;

Πώς να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί κατά τη διάρκεια της νηστείας;

Δοκιμάζοντας τα πιο νόστιμα πιάτα του Μετσόβου

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon