Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κορμός σοκολάτας: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Κορμός σοκολάτας: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Κορμός σοκολάτας: Απολαυστικά απαλό, κρεμώδης και με τραγανές μπουκιές. Και το καλύτερο από όλα; Είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε μόλις 10 λεπτά!


Το Μωσαϊκό, γνωστό και ως “Κορμός” είναι ένα πεντανόστιμο απλό, χωρίς ψήσιμο επιδόρπιο σοκολάτας, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις πολυάσχολες οικογένειες! Φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα καλυμμένα με σοκολάτα και στη συνέχεια διαμορφώνονται σε σχήμα “σαλαμιού”.

Κορμός Σοκολάτας

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 αυγά επιπλέον φρέσκα αυγά ελευθέρας βοσκής (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 g Petit beurre, θρυμματισμένα
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής:

Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια των αυγών σας, τα εξαρτήματα του μπολ και του χτυπήματος είναι καθαρά και χωρίς νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 35 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό και γυαλιστερό και να σχηματιστεί μια μεγάλη κορυφή όταν ανασηκώσετε το σύρμα (μαρέγκες). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε παστεριωμένα αυγά είτε να τα παστεριώσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε. Προσθέτουμε τις μαρέγκες και ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα ψησίματος στρωμένη με λίγη μεμβράνη. Πλάθουμε το μείγμα σε μια μακριά λωρίδα, στη συνέχεια βγάζουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε τις άκρες μαζί για να γίνουν ένα λουκάνικο. Τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει.

Γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα σε μια πιατέλα. αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρουμε το μωσαϊκό σε φέτες με λίγο παγωτό βανίλια. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

Δημιουργήστε το πιο νόστιμο milkshake που υπάρχει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon