Κορεάτικο πρωινό: Ένα παραδοσιακό κορεάτικο πρωινό προσφέρει μια απολαυστική ποικιλία από πιάτα που αντικατοπτρίζουν τόσο τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας όσο και την εστίασή της στην ισορροπημένη διατροφή.
Ένα παραδοσιακό κορεάτικο πρωινό προσφέρει μια απολαυστική ποικιλία από πιάτα που αντικατοπτρίζουν τόσο τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας όσο και την εστίασή της στην ισορροπημένη διατροφή. Σε αντίθεση με τη δυτική έννοια του πρωινού, η οποία συχνά περιλαμβάνει δημητριακά και τοστ, το κορεάτικο πρωινό είναι πλούσιο και ποικίλο, συνήθως περιλαμβάνει ρύζι, σούπα, λαχανικά και είδη πλούσια σε πρωτεΐνες. Ακολουθεί μια ματιά στο τι μπορεί να βρείτε σε ένα κορεάτικο τραπέζι πρωινού.
Ρύζι (Bap): Το ρύζι αποτελεί τη βάση των κορεατικών γευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού. Συνήθως μαγειρεύεται στον ατμό και σερβίρεται ως βάση για άλλα πιάτα.
Σούπα (Guk ή Jjigae): Μια καθαρή σούπα (guk) ή μια πιο πηχτή σούπα που μοιάζει με στιφάδο (jjigae) είναι συνηθισμένη για πρωινό. Αυτές οι σούπες μπορούν να περιλαμβάνουν διάφορα συστατικά όπως λαχανικά, τόφου ή θαλασσινά, παρέχοντας ζεστασιά και άνεση το πρωί.
Kimchi: Κανένα κορεάτικο γεύμα δεν είναι πλήρες χωρίς kimchi. Αυτό το ζυμωμένο συνοδευτικό με καρυκευμένα λαχανικά, συνήθως λάχανο ή ραπανάκια, προσθέτει γεύση και προβιοτικά στο πρωινό.
Banchan: Αυτά είναι μικρά συνοδευτικά που σερβίρονται μαζί με ρύζι και σούπα. Μπορούν να κυμαίνονται από λαχανικά τουρσί (namul) έως μικρές μερίδες κρέατος ή ψαριού. Το Banchan παρέχει μια ποικιλία από γεύσεις και υφές για να συμπληρώσει τα κύρια πιάτα.
Αυγά: Τα αυγά παρασκευάζονται με διάφορους τρόπους, όπως τηγανητά, βραστά ή ως ομελέτα (γυεράν μαρί). Προσθέτουν πρωτεΐνη στο γεύμα και μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ή με ρύζι.
Ψάρι ή κρέας: Ψητά ψάρια στη σχάρα (saengseon gui) ή πιάτα με κρέας όπως το bulgogi (μαριναρισμένο βοδινό κρέας) μπορεί επίσης να περιλαμβάνονται σε ένα κορεάτικο πρωινό, αν και είναι λιγότερο συνηθισμένα από ό,τι στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.
Κουάκερ (Juk): Μερικές φορές, οι Κορεάτες απολαμβάνουν ένα αλμυρό χυλό φτιαγμένο από δημητριακά όπως ρύζι ή κριθάρι. Το juk μπορεί να είναι απλό ή να περιλαμβάνει συστατικά όπως λαχανικά, θαλασσινά ή κρέας, καθιστώντας το μια ζεστή και χορταστική επιλογή πρωινού.
Τσάι ή καφές: Τα ποτά όπως το τσάι κριθαριού (boricha) ή το πράσινο τσάι (nokcha) είναι κοινά, αν και ο καφές έχει γίνει επίσης δημοφιλής στα σύγχρονα κορεάτικα πρωινά.
Συνολικά, τα κορεάτικα πρωινά έχουν σχεδιαστεί για να είναι θρεπτικά, ισορροπημένα και χορταστικά, αντανακλώντας τη σημασία του να ξεκινάς τη μέρα με ένα υγιεινό γεύμα που παρέχει ενέργεια και θρέψη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube